statueta-atlas
Atlas
decoratiune-atlas
decoratiune mare Atlas
Atlas
cadou statueta Atlas
statueta-atlas

Statueta Atlas cu postament marmura H:64 cm

Atlasin varianta mare

GSR75707MP1_
3.790,00 RON
cu TVA
Precomanda - Stoc furnizor

Cantitate

Ai nevoie de ajutor? Suna la 0721.467.770.

 • Livrare in 24h (pentru produsele din stoc)
 • Transport gratuit pentru comenzi peste 200 RON
 • Atlas, statueta realizata din rasina, placata in bronz.

  Conform mitologiei grecesti, Atlas, este unul dintre titanii primordiali, fiul zeitatilor supreme, Ether si Gaia. Zeitatile erau imparite in doua tabere: titanii pe muntele Othrys, olimpienii (cele 12 zeitati din panteonul grecesc) pe muntele Olimp. Atlas a participat la "Razboiul Titanilor" dar acesta a fost infrant. Zeus l-a pedepsit pe Atlas sa tina pe umerii sai Cerul, simbolizat de sfera celesta.

  Una din cele 12 munci ale lui Hercule consta in culesul catorva mere de aur din gradina Herei, pazita de fiicele lui Atlas. Hercules s-a oferit sa tina Cerul in schimbul merelor de aur pazite de fiicele lui Atlas. La intoarcerea lui Atlas, Hercules, temandu-se ca Atlas sa nu-i lase povara Cerului pe umeri, l-a pacalit, cerandu-i acestuia sa tina cateva clipe cerul ca sa-si poata rearanja mantia. Hercules a luat merele si a fugit, lasadu-l pe Atlas sa-si ispaseasca in continuare pedeapsa.

  O imensa statuie din bronz ce-l reprezinta este plasata in celebrul Rockefeller Center din New York. Pe Atlas il puteti gasi si in alte orase din lume caci acesta este simbolul puterii, rabdarii, vointei.

  Atlas a inspirat si "Atlas Shrugged", nuvela scrisa de Ayn Rand in 1957, carte de capatai pentru obiectivism, un important curent filozofic modern.

  Statueta ce-l prezinta pe Atlas tinand Cerul, este un cadou foarte potrivit pentru fanii Ayn Rand, obiectivisti, libertarieni sau chiar liberali (din cei adevarati, nu cei ce se perinda pe scena noastra politica), consumatorilor de mitologie antica sau celor care pur si simplu apreciaza arta.

  Inaltime: 64 cm cu postament din marmura inclus

  Termen de livrare: 5-7 zile lucratoare de la confirmarea comenzii


  Reviews

  Momentan, nu exista review-uri pentru acest produs

  Fii primul care scrie un review !

  S-ar putea sa-ti placa