Idei pentru decorarea spatiului de acasa destinat muncii de birou

La vremuri noi, idei noi…asa ar suna un slogan optimist! Vremurile pe care insa le traim nu sunt deloc frumoase, dar optimismul, realismul si inspiratia vor trebui sa fie “armele” noastre pentru a le depasi si pentru a ne reveni cat mai putin afectati.

Stam acasa, ne protejam pe noi si pe cei dragi si incercam sa si muncim! Este important ca in aceasta perioada sa ne desfasuram munca de dinainte de pandemie, in masura in care acest lucru este posibil sau sa ne gasim pasiuni, hobby-uri pe care sa le “hranim” in aceasta perioada.

Casa, ca vrem sa nu, va avea un coltisor bine definit/conturat , un spatiu in care sa ne desfasuram activitatile.

De ce este important ca spatiul de lucru de acasa sa fie bine ordonat?

Casa este spatiul intim, spatiul in care suntem asa cum ne dorim sa fim. Insa, in aceasta perioada trebuie sa “aducem” biroul acasa. Asadar, este important sa ne cream un spatiu bine delimitat, in care sa ne putem concentra, in care sa ne putem pune ideile in aplicare, unde sa putem, eventual, comunica cu colegii de birou.  Spatiul in care sa stim ca “mergem” la munca. Pentru ca spatiul destinat jobului va un spatiu mai mic decat cel de la birou, este  important sa avem doar lucruri care ne ajuta in realizarea sarcinilor de birou, nimic in plus!

  • Suport de carti pentru birou

Pentru a organiza in cel mai eficient mod cartile si caietele de pe birou, un suport de carti pentru birou, te va ajuta foarte mult. Pozitioneaza cotorul cartilor catre tine, astfel incat sa poti alege imediat cartea care iti trebuie. Acest suport pentru carti este atat practic cat si un obiect decorativ de exceptie. In momentele de pauza, vei avea timp sa explorezi detaliile acestui obiect frumos finisat manual.

  • O agenda sau un bloc notes produs in Romania

O agenda sau un notes ne ajuta sa tinem lucrurile in ordine. Da, stim, telefoanele smart au astfel de agende integrate, insa, scrisul de mana nu se va demoda niciodata, dimpotriva ne este de un real de ajutor pentru dezvoltarea si chiar protejarea creierului.

  • Instrumente de scris de calitate

Veti avea nevoie si de un instrument de scris de calitate buna, iata 3 sugestii:

sau de ce nu, un set de scris vintage

  • Decoratiuni de perete

Munca la biroul neconventional ne poate ocupa 1-2 ore sau 8 ore, exact ca atunci cand ne desfasuram activitatea in mod normal. Posibil sa pierdem notiunea timpului, sa fim foarte focusati sau din contra, sa ne dorim sa terminam cat mai repede. Pe peretele din fata “biroului” ar fi indicat sa avem un ceas, care sa ne atraga si vizual, nu doar sa ne contorizeze munca.

Un element chic pentru biroul tau, in acceptiunea noastra, este acest calendar retro! Il poti folosi drept press-papier si daca vrei sa afli in ce zi a saptamanii va pica ziua ta peste 10 ani, poti afla foarte usor!

Daca ai o munca creativa, care are are momente de introspectie, presarata cu momente  “aha”, cu momente de focusare si concentrare, poate acest gen de obiect sa te inspire, sa-ti fie de ajutor:

In plus, ca un reminder, lumina buna si postura corecta a corpului sunt esentiale pentru buna desfasurare a activitatii de birou.

Asadar, o decorare pentru spatiul de birou de acasa este necesara si antrenanta! Ne motiveaza si ne tine activi!

Cu totii ne dorim ca aceasta perioada sa se sfarseasca cat mai curand, dar suntem la fel de constienti ca trebuie sa ne protejam in continuare, ca avem nevoie sa muncim si sa o facem in cel mai productiv mod cu putinta in conditiile date, ca avem nevoie de un program, de o rutina care sa ne confere sentimentul de siguranta.

Si pentru ca vremurile bune sigur vor veni, calatoreste pana atunci cu ochii mintii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.