15+ idei inedite de decorațiuni de perete pentru un refresh al casei

idei-decoratiuni-interioare-de-perete

Decorațiunile interioare de perete sunt ideale pentru a oferi oricărui spațiu atmosfera dorită. Iar în pandemie, ele pot fi surse de inspirație zilnică pentru activitățile care s-au mutat acasă.

Fie că vrei să rupi monotonia unui perete alb sau să înlocuiești tabloul acela vechi, ți-am pregătit idei de decorațiuni de perete de efect, care îți transformă casa instant!

Cum și de ce să amenajezi pereții casei? Sfaturi și idei inspirate

Pereții casei nu au doar rolul practic de a separa încăperile. Ei pot fi gazde primitoare pentru amintiri dragi, pot da tonul întregii case sau pot deveni elementul surprinzător. 

decoratiuni-interioare-de-perete

Înainte să alegi decorațiunile de perete, ține cont de câteva idei de bază, pentru a-ți amenaja pereții interiori cu bun gust:

  1. Echilibrul e esențial: Aplică regula simetriilor și nu umple exagerat un perete cu decorațiuni, lâsând restul pereților complet goi. Designul, texturile și culorile trebuie să se complimenteze reciproc. Astfel, rezultatul va avea un echilibru plăcut și fiecare decorațiune va deveni o mică parte din întreaga poveste a casei.
  1. Lasă spațiu între decorațiunile de perete pentru a oferi privitorului timp să asimileze informația fiecărui obiect de decor. Ține cont de cât de mult mobilier ai în cameră, de numărul de ferestre, de câte culori și texturi se aștern deja pe pereți. Sigur nu vrei să încarci prea mult vizual și să lași un sentiment de oboseală.
  1. Creează un punct de interes prin alegerea unuia sau mai multor elemente de decor care atrag instant atenția. Poate fi o decorațiune de perete care rupe ritmul normal al camerei sau o colecție de tablouri sau hărți aranjate armonios.
  1. Ține cont de destinația încăperii, pentru ca fiecare decorațiune de perete aleasă să se potrivească caracterului fiecărui spațiu. Spre exemplu, dormitorul este un spațiu personal, pe când bucătăria are rol practic.

Descoperă mai jos ce decorațiuni interioare de perete sunt potrivite pentru fiecare încăpere și alege-ți preferatele pentru casa ta!

Decorațiuni cu stil pentru pereții din living

Livingul este locul cel mai elegant al casei, „cartea de vizită” pentru invitați. Totodată, este și încăperea centrală, unde îți desfășori majoritatea activităților din timpul liber.

Asigură-te că decorațiunile de perete pentru living oferă stil spațiului, dar totodată îl fac și primitor.

decoratiuni-perete-living

Chiar dacă ideea de decorare cu tablouri poate fi una clasică, aceasta rămâne printre preferate pentru decorarea pereților. Asta pentru că tablourile se găsesc în nenumărate modele și sunt ușor de integrat în orice design interior și încăpere.

Pentru o alegere unică, îți recomandăm tablourile noastre produse în România, care dau un aer aparte oricărui living. Alege un tablou de mari dimensiuni, care va fi punctul central al încăperii, sau mai multe mici, pentru a anima un perete gol.

Decorațiunile vintage pentru perete, cum sunt măștile venețiene, oferă caracter întregului living și adaugă un plus de rafinament, fiind placate în bronz.

O singură mască e suficientă pentru a realiza un punct de interes. Iar dacă vrei să creezi un „mini-muzeu”, expune mai multe măști venețiene, care amintesc de fermecătorul Carnaval de la Veneția.

Dacă livingul tău este complet modern, poți opta pentru o decorațiune de perete care rupe ritmul obișnuit. Un ceas steampunk oferă instant puțină istorie spațiului, fiind un stil popular în secolul trecut.

Copacul vietii este un simbol care ne aminteste de conexiunea noastra cu natura, dar si de radacinile pe care nu trebuie sa ni le uitam niciodata! Iata o decoratiune care ne pune cumva in contact cu natura!

Decorațiuni perfecte pentru pereții din dormitor

Dormitorul este locul tău de relaxare și liniște, spațiul care vorbește cel mai mult despre tine.

Decorațiunile de perete sunt modalități excelente pentru a avea mereu la vedere amintiri personale sau pentru a-ți afișa pasiunile. Experimentează cu designul și culorile tale preferate și decorează-ți dormitorul ca să te simți super confortabil și să fii înconjurat de lucrurile la care ții.

decoratiuni-pereti-dormitor

Pune-ți lumea pe-un perete! Adu-ți destinațiile preferate mai aproape printr-o hartă a lumii înrămată sau, de ce nu, o întreagă colecție. O să-ți amintească de locurile vizitate și o să te invite să faci planuri cu prietenii pentru vacanțele viitoare.

harta-decoratiune-pentru-perete
Hartă a lumii – decorațiune de perete disponibilă aici

Rămânem în zona călătoriilor și îți recomandăm o fotografie înrămată, cu o insulă din Oceanul Atlantic. Ce poate fi mai frumos decât să te trezești cu imaginea valurilor pe pereții dormitorului?

tablou-decoratiune-perete
Privește valurile oceanului din dormitor cu acest tablou inedit

Din dormitorul tău mereu se aude muzică? Atunci un tablou cu o chitară va fi o decorațiune perfectă pe peretele de deasupra biroului.

tablou-chitara-decoratiune-perete
Decorațiune de perete pentru pasionații de muzică – Disponibilă aici

Dacă iubești animalele, o idee perfectă pentru decorarea pereților dormitorului este un poster înrămat vintage cu multe animăluțe.

Iar dacă vrei să le faci o surpriză copiilor, alege-le ca decorațiuni pentru pereții dormitorului câteva baloane zburătoare. Vor umple camera de culoare și de voie bună!

Cele mai potrivite decorațiuni pentru pereții din bucătărie

Bucătăria este locul pentru mese delicioase, tocmai de aceea are cele mai multe piese de mobilier și electrocasnice din casă. 

Decorațiunile de perete din bucătărie trebuie să ocupe cât mai puțin spațiu, pentru a nu încărca excesiv pereții deja aproape plini.

decoratiuni-perfecte-pentru-bucatarie

Ceasurile de perete sunt mereu o decorațiune binevenită în bucătărie. Asta pentru că au și scop estetic, cât și practic – știi exact cât timp să mai lași mâncarea la cuptor!

Alege ceasurile de perete MyMan, modelele au design inedit si sunt perfect în casele în stil contemporan.

Un tablou poate fi o decorațiune de perete ușor de integrat în orice bucătărie. Mai ales dacă are ca subiect fix un element din acest spațiu, cum este tabloul nostru cu halbe de bere. În plus, are ramă de lemn, material des întâlnit în bucătărie, și e prevăzut cu agățătoare metalică, ușor de atașat pe perete.

Decorațiuni inedite pentru pereții din baie

Indiferent cât de mici, băile moderne nu mai sunt doar despre lucrurile esențiale. Pe lângă oglinda nelipsită, etajerele și suporturile de prosoape, mereu poți găsi un colțișor liber pentru decorațiunile de perete, care adaugă amprenta personală.

O opțiune potrivită pentru decorarea pereților din baie poate fi și un tablou. Acesta adaugă o pată de culoare semnificativă, mai ales în spațiile monocrome.

decoratiune-perete-interior
Decorațiune relaxantă pentru pereții din baie – Disponibilă aici
decoratiune-interior-baie
Tablou peisaj Porto Santo – decorațiune de perete disponibilă aici

Decorațiuni creative pentru pereții din hol

Ce se poate pune pe peretele din hol? E normal să te întrebi, pentru că holurile sunt de regulă cele mai mici încăperi, sunt simple și petreci foarte putin timp acolo.

Oferă atenție detaliilor și asigură-te că decorațiunile de pe pereții holului fac și ele parte din povestea casei.

decoratiuni-perete-hol

O idee bună de decorațiune pentru pereții holului este aceasta vasla decorativa. Poate fi ușor de integrat în orice decor, și, în plus, va fi un element atragator inca de la intrarea in casa, adaugi astfel puțin stil și holului…

Pentru decorarea inspirată a pereților din hol, alege un tablou sau un obiect decorativ care exprimă un hobby. Acesta poate fi parte dintr-o colecție mai detaliată, pe care o afișezi în living sau dormitor.

Începe acum înfrumusețarea casei cu decorațiuni de perete!

Te așteptăm pe www.my-man.ro pentru a descoperi întreaga colecție de decorațiuni interioare pentru pereți, pentru tine sau cei dragi!

Iar dacă adori decorațiunilor vintage, sigur vei vrea să arunci o privire peste selecția specială de obiecte de decor retro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.