16 Idei de Cadouri Business care o să-ți impresioneze Șeful

idei de cadouri de lux business pentru sefi si manageri

Cadourile pentru cei care ne susțin cariera și ne îndrumă sunt moduri în care ne exprimăm cel mai bine recunoștința. Fie că este vorba despre șefi, directori, supervisori, coachi, mentori sau partenerii de afaceri, toți contribuie la dezvoltarea ta.

Așa că dacă te pregătești să oferi un cadou aniversar, de sfârșit de an sau un cadou de Crăciun șefului tău – fie el bărbat sau femeie – află în continuare care este eticheta business pe care să o respecți când îi oferi un cadou corporate și 16 idei de cadouri originale potrivite!

Eticheta și Arta de a Oferi Cadouri Business

Înainte de a cumpăra un cadou trebuie să fim familiari cu arta de a le oferi corect, și mai ales eticheta de business pe care acest gest o presupune.

Sfaturi practice:

  • Cumpără întotdeauna în echipă

Eticheta de business cere să întrebi mai întâi colegii de birou șansa dacă vor să contribuiți împreună la un cadou colectiv. Doar dacă niciunul dintre ei nu este de acord cu un astfel de cadou, orientează-te către un cadou individual.

cadouri-business-corporate-in-echipa

  • Cum poti face un cadou individual

Dacă te hotărăști că vrei să cumperi un cadou individual, asigură-te că dăruiești ceva care nu transmite mesajul greșit. Când oferi un cadou individual șefului tău, manifestă discreție și eleganță.

Oferă un cadou sincer, pe care l-ai ales cu gândul la el, și nu dărui cu speranța de a primi ceva inapoi. Evită să te consulți cu colegii in legatură cu valoarea cadoului pe care vrei să îl oferi de unul singur. Odată cumpărat, dăruiește-l in intimitate, one-on-one, nu de față cu toată echipa.

  •  Nu oferi cadouri cu tentă prea personală

Ce să nu oferi niciodată? Cadourile cu implicații religioase, politice, sexuale ori de altă natură foarte personală sunt nepotrivite pentru mediul business, profesionist. Nu oferi niciodată bani, promisiuni sau orice alte gesturi de natură îndoielnică.  Evită astfel de tipuri de cadouri care ar putea fi considerate deplasate.

În final, alege un cadou care să simbolizeze respectul pentru persoana căreia îl oferi.

Ce cadou îi luăm șefului?

Pentru a felicita cum se cuvine un șef, dăruiește-i un cadou care arată că te-ai gândit la ceea ce îl preocupă zi de zi, fie că este vorba de muncă sau pasiunile lui.

Dacă pare complicat să alegi un cadou pentru șeful tău sau un partener de afaceri, și preferi să eviți orice risc de a oferi ceva greșit care să te pună într-o lumină proastă, rămâi aici!

Ți-am pregătit câteva idei originale de cadouri business, de lux dar și accesibile, pentru orice buzunar, care îl vor mulțumi până și pe cel mai pretențios șef, sau pe cei despre care crezi că le au deja pe toate!

16 tipuri de șef/șefă și cadouri pentru fiecare

Cadoul pentru șef trebuie personalizat în funcție de nevoile și pasiunile lui.Așa că nu mai sta pe gânduri și alege unul dintre următoarele idei de cadouri corporate de care cu siguranță se va bucura, dacă îl identifici cu unul din următoarele tipuri de șefi:

1. Directorii tradiționaliști

Cum ii recunoști: Acești șefi/șefe lucrează în cadrul companiei de mulți ani și sunt oameni de bază care cunosc toate mecanismele și rotițele de business care pun afacerea în mișcare. Persoanele tradiționaliste au deja modul lor „operandi” de a face lucrurile și nu sunt foarte deschiși la schimbări. Abordarea lor clasică tinde a fi neschimbată de-a lungul timpului și sunt reticenți în a se mai schimba.

cadouri-corporate-sefi

Ce le oferi: Chiar și în era digitală, e bine să ai un instrument de scris pe care să te poți baza. Deși un cadou clasic, un set de stilou vintage ales cu grijă face o impresie foarte puternică. Îi vei dărui șefului sau șefei tale instrumentul cu care va semna multe acte importante, așa că trebuie neaparat să fie de o calitate impecabilă.

Un set de scris retro-vintage, cu stilou și cerneală

set-de-scris-retro-cu-pana-si-calimara

Set de scris retro cu pană și călimară – cadou cu stil pentru șefa ta

Acest cadou va impresiona în special femeile șef care apreciază atenția la detalii. Un set de scris, mai ales unul cu pană descrie o persoană atentă și cu bun gust, așa că șefa ta își va da seama că i-ai ghicit personalitatea.

Acest model fabricat în Italia prezintă un finisaj de metal și vine într-un ambalaj de lux care accentuează gestul tău. Un cadou potrivit și pentru partenerii de afaceri și persoanele influente, cu funcții înalte.

2. Șefii multi-tasking

Cum ii recunosti: Ei sunt șefii implicați în toate, care jonglează cu câteva proiecte în același timp.

idei-de-cadouri-corporate

Ceas de perete

Ceas de perete – cadou cu stil pentru șeful tau!

Ce le oferi: Pentru ca timpul este o resursa pe care trebuie sa o managerieze cu ingeniozitate, un ceas de perete poate fi un cadou foarte util, dar si foarte interesant, avand un design deosebit. Acest cadou business pentru birou își va găsi cu siguranță locul în biroul lor!

3. Directorul la „patru ace”

Cum ii recunosti: Acest tip de șef se remarcă prin atenția deosebită pe care o acordă imaginii sale. Îl vezi mereu că se îmbracă la „patru ace” și radiază o imagine a profesionalismului care inspiră toată echipa și aduce noi clienți companiei. „Dress for the job you want, not for the job you have” pare să fie motto-ul după care s-a ghidat toată cariera.

idei-de-cadouri-business

Bratara eleganta

Bratara eleganta – cadou cu stil pentru șeful tau

Ce le oferi: O bratara eleganta din piele! Cu cât mai frumoasa și mai originala, cu atât mai bine, mai ales că va primi cu siguranță complimente pe seama acestui accesoriu.

4. Șeful Practic

Cum îl recunoști: Șeful relaxat este mereu concentrat pe practicalitate și caută întotdeauna accesorii pe care să le integreze în viața sa. Nu pune mare preț pe etichete și îți cere doar să faci treaba cu responsabilitate.

Borsetă bărbătească 

Borseta eleganta – cadou practic pentru șeful tau

Ce le oferi: O borsetă din piele este un accesoriu elegant, un cadou practic pentru orice bărbat, iar mulți o apreciază pentru dimensiunile reduse și versatilitatea ei. O borsetă neagră din piele poate fi purtată și la costum dar și cu o ținută casual. Este indicat să oferi acest dar unui șef cu care ai o relație mai apropiată și din care poți deduce stilul vestimentar abordat de acesta.

5. Șeful Prietenos

Cum ii recunosti: Lucrezi cot la cot cu șeful tău? Ești un norocos. Se spune că cel mai bun șef este acela care îți este și coleg de muncă.

Ce le oferi: Fă o glumă ca între colegi și dăruiește-i șefului tău această sonerie pentru birou lui în semn de apreciere pentru tot efortul pe care îl depune.

Sonerie pentru birou

sonerie retro

Sonerie pentru birou – Disponibilă aici!

Data viitoare când vrea să vii în biroul lui, trebuie doar să sune din sonerie. Cine știe, poate atunci vei primi și acea promovare la care visezi.

6. Șefii Organizați 

Cum ii recunosti:  Pentru șefa sau șeful dependent de muncă acest cadou este perfect. Echilibrul între viața privată și cea profesională nu este un concept familiar pentru ei. Ei sunt șefii care întotdeauna muncesc – de sărbători, după terminarea programului, de fapt, tot timpul ei sunt la birou.

idei de cadouri corporate

Cum îi recunoști: Caracterul lor este boem, mereu au un obiect nou de artă pe care îl arată cu mândrie ție și colegilor tăi. Le plac piesele clasice, sculptura sau pictura așa că orice evoca arta va fi pe placul lor.

Dacă știi ca seful sau șefa ta se încadrează în această categorie atunci le poți oferi puțină culoare vintage și personalitate cu o statuetă din bronz.

Statuetă Omul Vitruvian

cadouri pentru sefi

Statuetă din bronz „Omul Vitruvian” – Disponibilă aici!

Ce le oferi: Omul Vitruvian de Leonardo DaVinci este o opera de artă faimoasă la nivel internațional. Afișarea statuetei pe biroul lor va semnaliza caracterul lor erudit precum, bunul gust și pasiunea pentru arta renascentistă.

8. Șeful Maratonist

Cum ii recunosti: Pentru șeful care aleargă la maratoane sau își face mereu timp pentru sală, o geantă sport sau un rucsac de bărbați sigur îl vor încânta. Muncește din greu iar în puținul timp liber pe care îl are se duce la sală să își mențină condiția fizică. E de înțeles.

idei-de-cadouri-sef

Ce le oferi: Alergatul, mersul la sală sau celelalte sporturi pe care le practică necesită echipamentul adecvat. Acum îi poți ușura considerabil munca cu o geantă de sport în care încape întreg echipamentul său.  Puteți chiar să începeți să frecventați împreună aceeași sală sau pistă de alergat – prevăd începutul unei frumoase prietenii.

9. Șeful Punctual

Cum ii recunosti: Îi place ca orice întâlnire să pornească și să se sfârșească la timp, conform agendei stabilite chiar de către el.

Caracteristica sa predominantă este punctualitatea. E mereu la timp, chiar și când întâlnirea are loc în partea cealaltă a orașului? Mereu conștient de timp, este preocupat să facă lucrurile după orar, fiecare activitate a sa este cronometrată.

Ceas de birou

Ceas de birou, vintage

Ceas de birou – Disponibil aici!

Ce le oferi: Ceasul de birou este un accesoriu indispensabil oricărui om serios de afaceri si o completare eleganta pentru orice birou. Ai putea spune ‘da, dar are ceas la mână. Sau la telefon!? Pentru ce îi mai trebuie un ceas de birou?” Pentru că timpul său este prețios și uneori o scurtă privire la ceas este tot ce își permite. De asemenea, un ceas de birou este un instrument elegant care informează invitații că șeful este mereu o persoană ocupată. Va aprecia gestul, nu poți da greș.

10. Directorul Old School 

Cum ii recunosti:  Businessman-ul adevărat, de modă veche, are mereu costumul fara cusur, cravata aranjată perfect, butonii asortați cu pantofii, ce îi mai lipsește? O servietă de bărbați de calitate care să îi complimenteze imaginea.

Profesionalismul se regăsește în detalii și nimic nu denotă seriozitate mai mult decât o servietă de business.

Servieta business

cadouri pentru sef

Servieta business – Disponibilă aici!

Ce le oferi: De câte ori nu l-ai văzut pe șeful tău cu mâinile pline de dosare străduindu-se să le țină pe toate la un loc? O servietă îi va ușura viață, îl va ajută să fie mai organizat și nu în ultimul rând, îi va oferi un plus de stil.

11. Șeful Pasionat de Istorie

Cum ii recunosti:  Îsi stabilește strategiile de afaceri precum vestiții generali din vremurile de mult apuse? Are mereu la îndemână o mulțime de citate motivaționale care aparțin personajelor istorice? Ai un șef care este pasionat de istorie.

Ce le oferi: Un alt produs din categoria obiectelor decorative de birou este busola maritimă. Aceasta este o replică fidelă a celor folosite de navigatori.

Busola Maritimă Replică

busola maritima retro

Busolă maritimă retro – Disponibilă aici!

Ceea ce face acest model să fie deosebit este alama busolei, lemnul de pin din care este produsă cutia precum și finisajul franțuzesc care subliniază autenticitatea. O piesă de artă cu caracter istoric!

12. Șeful Perfecționist

Cum ii recunosti: Atenția sa la detalii este depașită doar de obsesia sa ca totul să fie perfect. Te bate mereu la cap pe tine și pe colegi pentru cele mai mici detalii. Unde tu vezi o scăpare el vede o tragedie. Tocmai această caracteristică a sa îl face să fie un șef atât de eficient.

Ce le oferi: O lupă elegantă e o modalitate grozavă să îi transmiți că apreciezi atenția lui la detalii.

Lupa cu alamă și lemn

cadouri pentru sef

Lupă cu alamă și lemn – Disponibilă aici!

Este un cadou elegant din categoria de obiecte decorative care pretează bine și acasă și la birou. Calitatea materialelor folosite – precum alama polisată, lemnul și sticla de calitate superioară, subliniază caracterul de lux al acestui cadou. Un cadou deosebit pentru persoana care pune totul sub lupă.

13. Șefii Pasionați de Lectură

Cum ii recunosti: În scurtele momente de relaxare de care se bucură îi vezi mereu cu o carte în mână iar biroul lor este plin de cărți. Sunt pasionați de dezvoltare personală, lărgirea cunoștințelor și orice alte informații pe care le pot absovi din paginile cărtilor.

Ce le oferi: Un stand de carti! Pentru șeful sau șefa pasionată de lectură acest cadou va fi o adevărată bucurie.

Stand de cărți

cadouri pentru sef

Stand cărți – Disponibil aici!

Flancate de două globuri, unul terestru și celalat cerestru, standul permite depozitarea unui număr limitat de cărți – cele mai importante, poate chiar preferatele sale. Montajul în bronz și finisajul franțuzesc permit ca această piesă să fie cu ușurință integrată în biroul lor unde au acces la lectură preferată.

14. Șeful Introvert

Cum îi recunosti:  Firea sa introvertită îl face să fie mereu gânditor, adesea preferă să lucreze singur. Au devenit manageri datorită cantității mari de informații pe care o posedă și a gândirii lor logice, nu datorită capacității de a relaționa cu oamenii.

Ce le oferi: Cadoul perfect pentru el este un joc care îi va oferi ocazia să mai primească pe cineva în viața lui dar care să îi pună și gândirea analitică la încercare.

Șah de lux cu piese din zinc

Șahul este un joc apreciat de oamenii calculați și calmi care gândesc fiecare mișcare. Dacă simți că șeful tău se regăsește în această categorie, sau știi deja că este un fan al elegantului joc, îl poți surprinde cu o minunată tablă de șah de lux.

Acest set este echivalentul unei opere de artă care poate fi expusă ori acasă ori la birou. Tabla este realizată din alabastru de Toscană, iar piesele, înfățișând figuri medievale, sunt cioplite din zinc. Acesta este cu adevărat un cadou distins!

15. Șeful Antreprenor

Cum îl recunoști: Cunoaște mereu oameni noi și e la curent cu tot ce se întamplă pe piață. La ședințele de birou propune întotdeauna idei noi și curajoase pe care le-a aflat de la una dintre multele conferințe la care se duce săptămânal.

Jurnal medieval

Face mult networking, iar firea sa prietenoasă îi permite să se integreze cu usurința în orice grup.

Ce le oferi: Pentru un astfel de șef, instrumentele cu care se prezintă sunt cruciale. Cartea de vizită este obiectul pe care îl are în permanență asupra lui așa că oferă-i un port visit din piele naturală italiană pentru care îți va fi recunoscător. Sau ii poti oferi un altfel de jurnal, un jurnal lucrat in piele si pictat manual, in care sa-si noteze toate ideile pretioase.

16. Șeful Călător, mereu în Delegații

Cum ii recunosti: Una dintre responsabilitățile sale cele mai comune este faptul că trebuie mereu să călătorească în interes de serviciu. Acest lucru îi face placere, se bucură atunci când vizitează locuri noi și are ocazia să cunoască persoane diferite.

idei-de-cadouri-pentru-sef

Ce le oferi: Un glob pământesc va arăta minunat la el în birou și îi va permite să își urmarească mereu traseele.

Glob pământesc “Atlas”

Cel mai scump cadou de lux, potrivit pentru echipele mai mari, Globul pământesc Atlas este o decorațiune de birou care simbolizează responsabilitățile pe care un director le are zi de zi. Materiale: postamentul este realizat din granit polisat de culoare neagra, statueta este realizata din aluminiu turnat, finisata cu patina vintage, cercurile care formeaza globurile sunt realizate din alama cu finisaj bronz si crom(cele din interior). Globul Atlas este în sine o operă de artă pe care șeful tău o va prețui toată viața. Este un cadou potrivit pentru un director cu o echipă mare în spate și responsabilități importante.

Fie că e vorba de un șef femeie sau bărbat, aceste idei de cadouri pentru șef vor mulțumi pe oricine! Indiferent de tipul de șef pe care îl ai, există mereu șanse să ai succes sub îndrumarea lor. Fii atent la tabieturilor lor, la modul cum se comportă și învață din greșelile sau reușitele lor.

Poate într-o zi te vei afla în poziția lor și vei fi un șef cu adevărat grozav!

Tu ce cadou îi vei oferi șefului tău?

2 Trackbacks

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.