25 Idei de cadouri de casă nouă, perfecte pentru orice gazdă

ce cadouri se duc de casa noua

Pereți proaspeți zugrăviți, renovări, un nou început, multă muncă, dar și mult, mult entuziasm – cam așa este pe scurt o casă nouă, visul fiecăruia dintre noi! În sfârșit s-au mutat și te-au invitat în noua lor locuință. Noii proprietari, care îți pot fi prieteni, membri de familie sau chiar tu și persoana iubită, se pregătesc de vizită și petrecere! Oricum ar fi, sigur te gândești la mult așteptatul „cadou de casă nouă”!

Mai simbolic, util sau mai deosebit, mai tradițional sau mai elegant – oare cum să fie un dar de casă nouă potrivit? Ai o mulțime de idei și tot atâtea opțiuni. Trebuie să ții cont de diverse tradiții și superstiții, de gusturile și personalitatea gazdelor, cât și de relația voastră. Dar mai ales de stilul casei, desigur!

Sigur, o sticlă de vin sau un buchet de flori sunt opțiuni bune, dar tipice și banale. Dacă vrei ca misiunea „cadoul de casă nouă” să-i surprindă pe cei dragi, ți-am pregătit o mulțime de idei de cadouri originale într-un ghid care să-ți vină în ajutor. Descoperă-le!

cu ce mergi in vizita de casa nouaDe ce să faci un cadou de casă nouă?

Poate că nu te-ai mutat niciodată, dar nici nu ai mai fost invitat într-o casă nouă. Atunci e normal să te întrebi ce reprezintă cadoul de casă nouă și de ce îl facemDarul de casă nouă a devenit de-a lungul timpului atât la noi, cât și în alte țări, o tradiție.

Unii îl fac tocmai pentru că are o însemnătate simbolică, alții pentru că e vorba de cineva drag sau pur și simplu, așa s-au obișnuit. Dar mai mult decât atât, cadoul de casă nouă simbolizează sprijinul acordat proaspeților proprietari pentru a porni cu dreptul în noul capitol din viață.

Cu ce se merge de obicei si ce se duce?

Cu siguranță bugetul lor s-a îndreptat către lucruri esențiale, cum sunt mobila sau electrocasnicele, așa că la capitolul amenajare și decorare nu stau prea bine, și nu au făcut încă toate alegerile. Așa că aici îi poți ajuta să dea personalitate casei!

ce se duce pentru casa noua

Decoratiuni My-Man pentru amenajarea casei

Un cadou de casă nouă ajută la amenajarea, accesorizarea și decorul casei, dar își găsește și o utilitate practică sau poate fi chiar o ocazie pentru a susține unul din pasiunile și hobby-urile care inspiră gazdele. Oricum ar fi, cadoul de casă nouă este un gest foarte apreciat de gazde și o amintire de neuitat, pe care sigur vei vrea s-o punctezi corespunzător în calitate de invitat.

Idei de cadouri de casă nouă pentru cupluri la prima locuință

În fiecare viață de cuplu, există anumite „etape de maturizare”. Sunt acele momente când amândoi deveniți mai responsabili de relația voastră și începeți să vă prețuiți mai mult. Unul din acele momente îl semnifică mutatul împreună. Este un pas important, presărat de emoții și un prilej bun pentru a sărbători. De ce să nu marcați acest nou început cu un dar? 

Cadouri de casă nouă pentru iubita ta

Arată-i partenerei că ea este regina casei! Ofera-i un cadou simbolic, o cheie vintage amintind de un hotel celebru. De fiecare dată când va deschide ușa si va vedea cheie asezata la intrare, va zâmbi cu gândul la tine, și la noua casă!

cadou simbolic de casa noua

Cheie vintage – un cadou simbolic de casă nouă!

Iar pentru a-și decora propriul colț de frumusețe, ce altceva i-ar mai trebui decât un ceas stilat pentru biroul de acasă? În plus, ceasul vine și cu o busolă pe verso care să vă aducă aminte că e timpul să vă relaxați într-o excursie.

cadoua de casa noua - ceas de bronz

Cadou de casa noua pentru un birou stilat – Ceas” Eye of time” – bronz

Cadouri de casă nouă pentru iubit

După ce ați tot plimbat la cutii, în sfârșit tu și el v-ați așezat la casa voastră. Acum e momentul să-i mulțumești cu un cadou. Puteți face schimb de brelocuri, și să îi oferi unul din piele, masculin, care să îi țină toate cheile. De fiecare dată când îl va scoate pe masă, sigur îi va fugi mintea la momentul când i l-ai dăruit. Sau, ii poti oferi o clepsidra-simbol care sa va duca cu gandul la timpul de calitate pe care il veti petrece in noul vostru camin!

cadouri de casa noua pentru iubit

Mica clepsidra – un cadou simbolic de casă nouă!

Tradiții și Superstiții de Casă Nouă

La români există anumite tradiții și superstiții legate de cadourile de casă nouă. Unele din ele sunt și azi respectate de familiile tradiționale, așa că e bine să nu omiți asta când vii în vizită cu un dar. 

Sunt bine primite într-o casă nouă sarea, pâinea, orezul sau alte ingrediente nelipsite dintr-o gospodărie, fiind un simbol al norocului și al belșugului. Lemnul este și el semn bun, deoarece reprezintă stabilitate pentru casă și pentru oamenii care trăiesc acolo. Poți lua un coș pe care să-l personalizezi handmade cu diverse alimente pe care orice casă trebuie să le aibă în cămară.

ce se duce de casa noua traditional

Pe de altă parte, e indicat să eviți să faci cadou cuțite, deoarece se spune despre ele că taie prietenia dintre persoane.

Iată câteva idei de cadouri tradiționale de Casă Nouă

În familiile tradiționale este binevenit orice cadou simbolic sau care aduce aminte de obiceiuri folclorice, din popor. Îndreaptă-ți atenția spre piese clasice de mic mobilier sau decorațiuni vintage pentru living sau dormitor. Acestea completează de minune orice interior contemporan sau neoromânesc.

Poți opta pentru un fermecător model arhitectural de scări în spirală, din lemn. Acesta e un cadou excepțional și pentru faptul că simbolizează culmi tot mai înalte. De casă nouă, ce altceva mai frumos ai putea să dorești unei familii?

idei de cadou de casa noua pentru familii

Cadou de casa noua – Comandă Spirala arhitecturală!

Pentru cei care apreciează istoria și arta, un cadou potrivit ai putea găsi și în categoria Globuri și hărți. Totodată, nu ai cum să dai greș cu un stand de cărți decorativ, un strop de distincție deosebit, care completează frumos o bibliotecă în care proaspetele gazde vor putea colecționa lecturile preferate.

cadou de casa noua

Standul de carti – cadoul perfect, nelipsit din biblioteca oricarei case noi!

Idei de cadouri Feng Shui pentru o casă armonioasă și zen

Dacă vrei să le aduci o picătură de zen în casă, orientează-te către sfaturile feng shui. Îi poți ajuta pe noii locatari să obțină echilibrul în noua casă dacă în fiecare cameră din casă sunt prezente, in diferite forme, elementele esențiale vieții: lemnul, focul, pământul, metalul și apa. Statuetele din bronz vor cadoul perfect pentru acest pas!

In feng shui este recomandat ca noua casa sa fie decorata cu câteva obiecte grele, care simbolizează stabilitate, aduc calm și întăresc relațiile. Așa că dacă vrei să le oferi ceva simbolic, orientează-te către sculpturi și statuete din bronz cu o poveste în spate, cum este Sărutul de Rodin.

In mod tradițional, în feng shui dragonii sunt unul din cele mai bune cadouri. Cei pasionați de această artă a amenajării casei vor aprecia gestul. Aceste statuete protejează noii proprietari și ajută noul cămin să ofere concentrare și energie pentru noii locatari.

idei de cadouri de casa noua feng shui

Cadou de casa noua Feng Shui – Statueta Dragon!

Clopotele sunt și ele un elemente de decor important în amenajarea unei case noi cât mai zen. În feng shui, sunetul unui clopot aduce o energie yang, masculină în interiorul locuinței, energie care curăță orice energii negative ale locului. Revitalizează locuința, iar locul sugerat de experți este cât mai aproape de ușa de intrare.

cadouri de casa noua zen feng shui

Un element yang in amenajarea unei case noi in stil feng shui – Clopotul retro!

Daca alegi sa le oferi o ramă foto, ai grijă ce imagine introduci în ramă și sfătuiește cuplul să o așeze în funcție de poziție. Conform recomandărilor Feng Shui fotografiile cu familia și prietenii sunt potrivite în birou și living, iar cele în care apare cuplul pot fi puse doar în dormitor.

idei de cadou de casa noua feng shui

Cadouri de casă nouă practice și utile, dar cu stil

Pe lângă aspectul decorativ, cadourile de casă nouă vor fi cu atât mai apreciate cu cât își vor găsi rapid și o utilitate. În general, cele mai bune cadouri sunt cele care le sunt foarte la îndemână în bucătărie, decorațiunile interioare și de perete care adaugă culoare casei sau trusa de unelte, care este foarte utilă într-o casă nouă, la montarea unui cuier sau a diverselor sertare și suporturi.

Dar cine nu are nevoie într-o casă de măcar un calendar? Așadar, un cadou deosebit, dar și practic este calendarul retro, care cuprinde o plajă de 50 de ani. Un astfel cadou semnifică în același timp și o urare de mulți ani fericiți.

Cadou casa noua

Descopera-l – Calendar retro retro!

Idei de cadouri deosebite de Casă Nouă, pentru Fini și Nași

Fie că vorbim de fini, copii sau alte rude, cu siguranță tu și familia o să aveți invitație de casă nouă la ei. Iar ceea ce le oferiți trebuie să constituie cadouri speciale pentru nași. Astfel, le veți arăta aprecierea și cu această ocazie.

Iată câteva idei de cadouri de casă nouă pentru Fini

În cazul în care proaspeții locatari sunt chiar finii voștri, atunci cadoul are nevoie de o nota mai familială.  Dacă știți că le place istoria și geografia, o hartă a lumii din perioada marilor explorări va fi cadoul ideal sau poate un glob pământesc. Acesta poate fi cel mai frumos imbold pentru a călători împreună!

cadouri pentru amenajarea unei case noi

Globuri și hărți pământești – Cadoul perfect pentru noua casă!

idei de casa noua pentru barbati

Globul pământesc black&white – cadoul perfect pentru pasionații de decor interior!

Pe fini îi mai puteți surprinde plăcut și cu un tablou original. Daca sunt iubitori de animale, un astfel de tablou poate fi un cadou foarte potrivit! Zebra simbolizeaza echilibrul si pacea!

Cadou de casa noua

Descopera-l aici- tablou inramat!

amenajarea unei case noi

Cufăr de depozitare vintage – cadoul ideal pentru decorarea unei case noi!

Idei de Cadouri de casă nouă deosebite, pentru nași

Nașii sunt persoane foarte importante, ei v-au călăuzit primii pași în căsnicie. Așa că, darul de casă nouă trebuie să fie unul pe măsură. O idee deosebită ar fi un ceas de masădecorațiune de birou elegantă, dar și practică în același timp.

cadou de casa noua

Ceas de masă deosebit – Vezi aici!

Țineți cont și dacă nașii au copii. Un joc de table va mulțumi ambele părți și va fi un prilej de distracție la fiecare revedere. În funcție de preferințele gazdelor, mai puteți opta și pentru un joc de șah din imitație de piele sau lemn si piese din zinc.

Joc de table

Joc de table – Cadoul potrivit pentru o familie!

Set de sah deosebit, cadou pentru intreaga familie!

Joc de sah – Cadoul potrivit pentru o familie!

Idei de cadouri pentru când îți vezi proprii copii la casă nouă

În sfârșit ai ajuns să-ți vezi copilul la propria casă! Un motiv întemeiat pentru a te bucura și a-i fi alături într-un alt moment important din viață. Când vine vorba de cadoul de casă nouă, nu ar trebui să fie prea greu să te decizi. Doar îl cunoști de mic, știi ce îi place și ce nu. Îl poți chiar întreba de ce are nevoie, ca darul să-i fie și util.

Cadou de casa noua pentru proprii copii

Calendar retro&busola – Cadoul potrivit pentru o familie!

Urează-i copilul tău o mai bună călăuzire a drumului în viață printr-o busolă, prin care îl și încurajezi să exploreze și să descopere lumea.

Ce aduci la Petrecerea de Casă Nouă?

Ai auzit de petrecerea de casă nouă? Inventată de americani, este cel mai bun moment de a expune noua locuință și de a povesti peripețiile de la amenajare. Iar dacă ești pe lista invitaților, e frumos să aduci și un cadou pentru a ajuta la finalizarea decorului.

idei petrecere casa noua

La astfel de petreceri, dacă gazdele sunt persoane apropiate, probabil îți va fi ușor să găsești cadoul potrivit. Dacă însă, abia vă cunoașteți, s-ar putea să întâmpini ceva dificultăți. În ambele cazuri, nu-ți face griji, avem sugestii care să te ajute!

Cel mai tare cadou de casa noua poate fi un set de pizza și paste, care să-i scoată din încurcături de fiecare dată când vine cina! Setul poate conține elemente esențiale pentru iubitorii de pizza și paste: cuțit pizza, răzătoare parmezan, măsurătoare  și clește pentru spaghete. Pentru o cină de casă nouă cu iz italienesc!

Cadouri de casă nouă potrivite prietenilor

Pentru prieteni, cele mai bune cadouri de casă nouă sunt cele creative, personalizate și cele care invită la distracție.

Fii sufletul petrecerii și vino cu un joc care lasă loc de relaxare cu orice ocazie. Alege-l pe cel mai potrivit dintre cunoscutele jocuri de societate: domino, poker, solitaire sau halma. Sigur va fi în centrul atenției!

idei de cadou de casa noua - joc solitaire

Setul de solitaire – cadoul ideal de party de casă nouă!

Cum alegi cadoul de casă nouă în funcție de hobby-urile gazdelor

De casă nouă, la orice membru din familie ajungi, sigur îl cunoști suficient de bine încât să-i știi hobby-urile. Asta îți poate da indicii prețioase în alegerea cadoului potrivit.

Pentru pasionații de călătorii

Dacă gazdele au ca hobby călătoria, foarte potrivit ar fi să le faceți cadou un glob pământesc, o hartă vintage sau o busolă. Toate vor fi bine primite și le vor da și mai multă poftă de călătorit!

Cadoua de casa noua - harta lumii

Harta lumii Perioada Marilor Explorari – Cadou inedit pentru iubitorii de călătorii!

Pentru iubitorii de literatură

În cazul în care gazda are o pasiune pentru scris, atunci invit-o într-o eră fascinantă a cuvintelor, prin instrumente de scris retro.

Set de scris retro

Set de scris retro – cadoul pentru pasionații de literatură

Pentru pasionații de arhitectură

Poate proaspeții proprietari sunt pasionați de arhitectura. În acest caz, îi vei face fericiți cu diverse machete auto moto, reproduceri sau miniaturi.

Ce să nu faci niciodată cadou de Casă nouă?

Animalele de companie și electrocasnicele sunt cele mai nepotrivite cadouri pentru o astfel de ocazie. Nici plantele nu sunt cel mai bun cadou de casă nouă, mai ales daca noii proprietari nu prea au experiență cu ele.

Obiectele obișnuite cum ar fi lucruri oale, pahare, lenjerii de pat, seturi de baie, nu sunt nici ele potrivite decat daca sunt cu adevărat speciale. Nici voucherele nu sunt un cadou potrivit, din cauza că pot părea un cadou nepersonalizat, luat în ultimul minut.

petrecerea de casa noua

Tu ce cadouri de casă nouă vei oferi? Dacă încă nu te-ai decis și ai nevoie de mai multă inspirație, inspiră-te din toate cadourile și decorațiunile pentru casă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.