25 de Idei de cadouri pentru Aniversarea Căsătoriei care sărbătoresc cuplurile fericite

idei cadouri aniversarea casatoriei

Aniversarea căsătoriei este o sărbătoare importantă în viața de cuplu care vă marchează timpul prețios petrecut împreună. În spatele fiecărui an de căsătorie se află o semnificație aparte, așa că, fie că ești parte din cuplu sau invitat la aniversarea căsătoriei, ai grijă să iei cadoul perfect în funcție de simbolistica fiecărei nunți, de relația cu perechea, dar și de preferințele celor doi.

Alege atât pentru soț, cât și pentru soție, dintr-o serie de idei originale pentru cadourile de aniversare a căsătoriei!

idei cadouri pentru anivesarea casatoriei

„Sarutul” de Rodin – Cadou pentru aniversarea casatoriei

Ce semnifică și cum trebuie să fie cadoul pentru aniversarea căsătoriei?

O căsătorie vine la pachet cu bune și rele, cu multe provocări, dar și cu amintiri de neuitat. Cei care sunt suficienți de puternici să învețe să fie mai toleranți și să împartă totul la doi, vor avea o căsnicie minunată și de lungă durată.

Aceste tipuri de căsnicii merită celebrate, așa cum este deja tradițional, cu daruri simbolice care să le amintească partenerilor de momentele când au sărbătorit noi ani adăugați la ziua în care au spus DA.

Cadoul de aniversare a căsătoriei este un simbol prin care arăți respectul și aprecierea față de longevitatea și frumusețea unei căsnicii. El trebuie să fie destul de personal și în acord cu anul de celebrare a căsătoriei. De la nunta de 1 an, de hârtie, până la cea de diamant (de 60 de ani), darurile cele mai potrivite sunt cele care simbolizează iubirea, înțelegerea reciprocă și armonia.

cadouri aniversare casatorie 1 an

Ce cadouri se fac în funcție de anii de căsătorie și semnificația lor?

Aniversarea anilor de căsătorie vine cu o semnificație specială și cu un nume diferit, simbolic de la an la an.  Asigură-te că-i oferi persoanei iubite cele mai potrivite cadouri în funcție de anul de căsătorie celebrat.

 

1. Cadouri la 1 an de căsătorie – Nunta de hârtie

Nunta de hârtie deschide drumul aniversărilor căsătoriei, semnificând primul an de căsnicie. Poartă acest nume deoarece hârtia este fragilă, la fel ca începutul de drum în doi. Dacă ați trecut de acest prim pas din viața de cuplu, iată cu ce cadouri vă puteți felicita:

Cadourile simbolice din hârtie – Alegeți bilete la trupa voastră favorită sau bilete către un oraș adorat de amândoi. Dacă nu aveți timp de astfel de escapade, dar vă place să călătoriți, vă puteți face cadou obiecte decorative, cum ar fi hărțile și globurile vintage.

harta vintage

Harta lumii retro – Cadou aniversare 1 an de căsătorie

idei cadouri aniversarea casatoriei

Calendar retro – Cadou aniversare 1 an de căsătorie

Un calendar pe 50 de ani cum este cel de mai sus este modul perfect de a transmite că vă doriți să fiți împreună până la nunta de aur!

Un alt cadou tradițional pentru aniversarea relației de 1 an poate să fie și un mesaj romantic, scris pe o felicitare sau, mai creativ, într-o sticlă pe care să o țineți mereu la vedere.

kit mesaj

Kit mesaj în sticlă – Cadou simbolic nuntă de hârtie

cadou aniversare de cuplu

Statueta „Apollo and Daphne” de Bernini

2. Cadouri la 5 ani de căsătorie – Nunta de lemn

La 5 ani de căsătorie e iar motiv de sărbătoare! Nunta de lemn e semn că relația voastră rezistă destul de bine și de la fragilitatea nunții de hârtie a ajuns să fie mai rezistentă, asemeni lemnului.

Cadourile simbolice pentru aniversarea a 5 ani de căsătorie sunt, așa cum vă așteptați, cele din lemn. Îți poți surprinde aleasa cu bijuterii din lemn, pe care să le poarte și peste ani și să-i amintească de acest moment deosebit.

O frumoasă statuetă ce ne amintește de miracolul iubirii, statueta Cupidon transpune o multitudine de stări și sentimente frumoase, acelea care dau ‘sarea și piperul’ vieții in doi: iubirea, grația, atenția și grija pentru cel iubit, apropierea sufletească, acea intimitate pe care cuplurile frumoase o au.

Daruiește cu încredere această statueta unui cuplu tânăr aflat la început de drum sau unui cuplu ce a trecut deja pe acest drum cu suișuri și coborâșuri, pentru a le aminti că au făcut alegerea potrivită.

 

colier-din-lemn-tree-of-life

Colier din lemn – Cadou simbolic nuntă de lemn

Pentru că la 5 ani de cuplu încă sunteți energici și cu chef de distracție, jocurile sunt cadouri numai bune. În funcție de preferințe, vă puteți relaxa cu un solitaire sau un set de șah, doar voi doi sau alături de prieteni.

set de sah din lemn

Set șah din lemn – Cadou simbolic nuntă de lemn

joc solitaire

Joc solitaire – Cadou aniversare 5 ani de căsătorie

După 5 ani de căsnicie, cu siguranță vă cunoașteți suficient de bine încât să vă puteți face cadouri personalizate, ținând cont de hobbyuri și preferințe.

Dacă știi că soția e pasionată de scris, va fi încântată să primească un set cu instrumente de scris retro, pe care îl poate folosi atât acasă, cât și la birou.

set-de-scris-old-writing

Set de scris retro – Cadou deosebit nuntă lemn

Când soțului îi place tot ce este vintage, machetele și reproducerile mașinilor sau avioanelor renumite din trecut reprezintă un cadou perfect! La fel de încântat va fi și de lupe, busole și ceasuri vintage.

busola vintage

Busolă vintage – Cadou aniversare nuntă de lemn

3. Cadouri la 10 ani de căsătorie – Nunta de Aluminiu (Tinichea)

Ați ajuns și la 10 ani de căsătorie – felicitări!

E momentul când relația voastră a atins un grad înalt de maturitate și deja, probabil știți prea bine cum e și viața de părinte. Chiar dacă oboseala e prezentă mai mereu, nunta de aluminiu e o sărbătoare ce nu trebuie ratată.

cadouri aniversare casatorie 10 ani

Cadourile simbolice de aniversare a 10 ani de căsnicie sunt cele din aluminiu sau tinichea. Puteți opta pentru decorațiuni interioare din acest material, care sunt foarte simplu de integrat în orice decor.

idei cadouri pentru anivesarea casatoriei

„Sărutul”de Rodin – Cadou pentru aniversarea casatoriei

Statueta Sărutul, reproducere după statuia „Sărutul” a lui Auguste Rodin, placată în bronz și finisată manual, este una dintre cele mai cunoscute sculpturi ale faimosului artist. Doi iubiți îmbrățișati, sărutându-se, evocă emoția iubirii, care încă mai dăinuie chiar și după cei 10 ani petrecuți împreuna. Va fi un cadou simbolic pentru relația voastră, care să vă amintească în fiecare zi să vă sărbătoriți relația.

glob-pamantesc-atlas

Glob pământesc Atlas – Cadou simbolic nuntă aluminiu

Chiar dacă tindeți să deveniți mai conservatori după 10 ani de căsnicie, nu lăsați monotonia să intervină. Aratați-vă unul altuia că nu ați uitat de pasiunile voastre și alegeți cadouri personalizate, preferate de partner/ă.

Cum de regulă bărbații adoră mașinile, oferă-i soțului un set de butoni eleganți cu model de volan mașină. Sigur va fi încântat și îi va reveni pofta de o mică excursie alături de tine și copii.

butoni-camasa-model-volan-masina

Butoni cămașă model volan mașină – Cadou personalizat nuntă aluminiu

Soția va fi plăcut surprinsă în primul rând, că nu ai uitat de aniversarea căsătoriei de 10 ani. Arată-i cât de mult prețuiești relația voastră cu piese de mic mobilier, care știi că îi plac și despre care poate să povestească cu drag oricărui invitat.

Iar dacă sunteți firi mai romantice, bucurați-vă împreună de o cină romantică la restaurantul vostru preferat.

demi dome-macheta

Machetă Demi-Dome – Cadou aniversare 10 ani de căsătorie

4. Cadouri 15 ani de căsătorie – Nunta de Cristal

La 15 ani de căsătorie se sărbătorește nunta de cristal. E o ocazie specială care trebuie marcată cu cadouri deosebite care să vă amintească mereu de acest moment.

Cadourile simbolice pentru nunta de cristal sunt vazele sau paharele din cristal din care să beți șampanie alături de cei dragi.

Nu lăsați pasiunea să dispară din relație nici după atâția ani împreună. Pentru soț e potrivit un parfum sau o apă de colonie deosebită, iar pentru soție, bijuteriile cu cristal sau statuetele din bronz sigur o vor fermeca.

apa colonie-grafton-truefiit&hill

Apă de colonie Grafton – Cadou aniversare nuntă de cristal

statueta-zeita-diana

Statuetă Zeița Diana – Cadou special nuntă cristal

cadouri pentru aniversarea casatoriei

Geanta voiaj piele, Transiberiana, cadoul perfect pentru un cuplu iubitor de călătorii

După 15 ani de căsătorie ce mod mai bun de a sărbători decât o vacanță în doi?

Acel concediu la care ați visat amândoi, dar pentru care nu ați reușit să vă faceți timp. O geantă de voiaj nu este doar un cadou practic, care vă va însoți cu stil în vacanța în care vă redescoperiți, ci și unul care simbolizează că voi doi sunteți într-o călătorie continuă către o destinație doar de voi știută.

5. Cadouri la 25 de ani de căsătorie – Nuntă de Argint

Până la nunta de argint, cu siguranță ați adunat o mulțime de amintiri împreună. E un moment bun să le înrămați pe cele mai importante, și de ce nu, în mod simbolic, într-o ramă de argint – cadoul perfect pentru aniversarea relației de 25 de ani!

rama-foto-placata-in-argint

Ramă foto placată în argint – cadou aniversare 25 ani căsnicie

Arată-i persoanei iubite că-i apreciezi munca, chiar și după 25 de ani de căsnicie.

6. Cadouri la 40 de ani de căsătorie – Nunta de Rubin

Fără să știți cum a zburat timpul, ați ajuns și la nunta de rubin.

cadouri aniversare casatorie 40 ani

Această relație longevivă merită celebrată cu deosebite cadouri pentru aniversarea căsătoriei de 40 de ani: bijuterii prețioase cu rubin pentru soție sau un set de bărbierit pentru soț, cu ajutorul cărora să vă pregătiți pentru ocazii speciale, de ce nu, chiar pentru nunta copiilor.

cadou de aniversare casatorie 40 ani

Butoni „40” – un cadou perfect pentru aniversarea celor 40 de ani de viață în cuplu!

Butonii aurii 40 sunt un cadou amuzant, dar și foarte stilat, care vă vor aminti că deși ați petrecut atât de mult timo împreună, încă vă mai simțiți ca doi tineri la interior!

 

 

set-barbierit-lux-truefitt-hill

Set de bărbierit Truefitt Hill – Cadou aniversare nuntă de rubin

Cadourile care simbolizează romantismul și dragostea voastră longevivă sunt cadouri speciale, de excepție. Pentru că iubirea e tot mai puternică dacă sunteți de atâția ani împreună, nu?

cupidon-si-centaurul-statueta-bronz

Statuetă cupidon și centaurul – Cadou inedit nuntă rubin

7. Cadouri la 50 de ani de căsătorie – Nunta de Aur

Nunta de aur este la fel de prețioasă ca aurul, doar ați implinit 50 de ani de relație. Așa că sărbătoriți-0 ca atare!

O idee inedită de cadou de aniversare a căsătoriei de 50 ani: piese de mobilier elegante, cum este un cufăr în care să vă păstrați toate amintirile adunate sau la care să vă beți amândoi cafeaua.

cufar-replica

Cufăr, replică 1930 – Cadou simbolic nuntă aur

Alte cadouri potrivite pentru nunta de cristal sunt globurile și hărțile retro care vă amintesc de locurile unde ați călătorit împreună.

glob-pamantesc-trianon

Glob pământesc – Cadou aniversare căsătorie 50 de ani

8. Cadouri la 60-75 de ani de căsătorie – Nunta de Diamant

Dacă ați împlinit împreună peste 60 de ani de căsătorie, înseamnă că aveți o mulțime de povești de spus nepoților, însă încă mai puteți adăuga multe altele.

Așa că, sărbătoriți cum se cuvine și nunta de diamant cu un cadou inedit cum sunt statuetele de bronz sau orice decorațiuni interioare pentru living sau dormitor ce vă aduc aminte de vremurile frumoase din viața de cuplu.

statueta-napoleon

Statuetă bronz Napoleon – Cadou deosebit nuntă diamant

Cadouri la aniversarea căsătoriei în funcție de gradul de rudenie

Celebrarea căsătoriei este un eveniment destul de intim, așa că el se sărbătorește, de regulă, doar de cuplu sau împreună cu cei din familie și cu prietenii apropiați.

Dacă un cuplu ține o mică petrecere de aniversare a căsniciei lor și sunteți invitați, aflați mai jos ce cadouri originale să le faceți în funcție de gradul de rudenie.

cadouri aniversare casatorie petrecere

1. Cadouri pentru aniversarea căsătoriei copiilor

Copiii voștri își celebrează căsătoria? Atunci cadourile pentru această sărbătoare nu sunt prea greu de ales, doar le-ați mai făcut multe alte daruri cu multe alte ocazii.

Dacă știi că sunt pasionați de muzică, atunci un instrument în miniatură, cum ar fi o chitară, clar îi va încânta. Iar pentru cei pasionați de muzică clasică, alegeți o statuetă cu compozitori celebri.

chitara-in-miniatura

Chitară în miniatură – Cadou aniversare căsătorie copii

statueta-mozart

Statuetă Mozart – Cadou deosebit aniversare căsătorie copii

2. Cadouri pentru aniversarea căsătoriei părinților

Un cadou simbolic pe care poți să-l oferi părinților este un stilou de lux, pe care să-l folosească atunci când vor să-și scrie amintirile. Le va fi util și dacă hotărăsc să readucă la viață momentul căsătoriei, și merg din nou la cununia civilă pentru a-și resemna actele și reînnoi jurămintele.

ce cadouri se fac la nunta de argint

Set de scris retrou, cadoul perfect pentru aniversarea nuntii parintilor

Iar pentru timpul pe care îl petrec în doi, le poți face cadou o tablă de șah deosebită.

idei de cadou pentru aniversarea casatoriei

Set de sah din lemn, lacuit

Iar dacă vrei să-i mai scoți din monotonia instalată în căsnicie, surprinde-ți părinții cu o rezervare la un restaurant, unde să celebreze doar ei doi anii frumoși de căsnicie.

3. Cadouri pentru aniversarea căsătoriei finilor

Dacă finii voștri sunt cei care îți sărbătoresc căsătoria, gândiți-vă la cadouri simbolice, dar aveți grijă să nu repetați cadourile pe care le-ați făcut la nuntă.

Alegeți pentru fin o geantă din piele pentru bărbați elegantă, iar pe fină o puteți face fericită cu o poșetă, un ceas vintage de masă sau alte accesorii de birou deosebite, care să completeze cu eleganță livingul.

servieta-vallombrosa-italia

Servietă piele – Cadou elegant aniversare căsătorie fini

ceas-victorian-cu-dom

Ceas victorian cu dom – Cadou aniversare căsătorie fini

4. Cadouri pentru aniversarea căsătoriei nașilor

După cadourile pentru nași de la nuntă, pregătiți-vă cu altele noi, pentru că mai mult ca sigur veți fi fiți invitați la fiecare aniversare a căsătoriei nașilor.

Dacă pe naș îl știți pasionat de mașini, atunci cu siguranța îl veți încânta cu machete auto moto vechi sau orice alte decorațiuni care să înfățișeze mașini, pe care le poate adăuga la colecție.

Pentru nașă, alegeți o clepsidră pe stand care să arate că vă bucurați pentru logevitatea căsniciei nașilor.

clepsidra-pe-stand

Clepsidră pe stand – Cadou simbolic aniversare căsătorie nași

5. Cadouri pentru aniversarea căsătoriei prietenilor

Când vine vorba de orice aniversare a prietenilor, mereu e loc de petrecere. Așa că dacă sunteți invitați la celebrarea căsniciei unor prieteni, luați-le cadou jocul lor preferat, fie că e șah, domino sau unul video.

Îi puteți surprinde plăcut și cu bilete la concertul trupei lor preferate, un port de pașaport sau o geantă de voiaj care să-i îndemne să fugă într-un city break.

port-pasaport-din-piele

Port pașaport piele – Cadou aniversare căsătorie prieteni

geanta-de-voiaj-canvas-si-piele-marca-avirex

Geantă voiaj – Cadou modern pentru aniversarea căsătoriei, pentru prieteni

În magazinul de cadouri MyMan găsești cadouri aniversare de căsătorie pentru ambii parteneri, ca fiecare aniversare de nuntă să fie una specială!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.