Cadouri simbolice pe care să le faci la absolvirea liceului, facultății sau a masteratului

idei de cadouri pentru absolvire

Fie că este vorba despre perioada liceului, a facultății, sau chiar a doctoratului, cu toții avem o perioadă preferată din viață, plină de momente memorabile, examene, nopți nedormite, termene limită și legarea unor prietenii pentru o viață întreagă. Toate acestea au în comun festivitatea de absolvire.

Și pentru că reprezintă finalul unei perioade din viață, acest moment este unul în care absolvenții se pregătesc pentru următorii pași și în care merită să îi sărbătorești cu un cadou plin de semnificație.

Dacă vrei să îi arăți aprecierea fiului, fiicei tale sau poate chiar celui mai bun prieten, ți-am pregătit o mulțime de idei de cadouri speciale, potrivite pentru absolvire, acest moment cheie din viața tuturor.

O cheie-simbol, aspect antichizat aducand aminte de un hotel renumit, poate fi un cadou inspirat! Sa i se deschida acele usi care conteaza, sa aiba „cheia” oportunitatilor care ii ies in cale!

idei cadouri de absolvire

Cheie vintage de hotel – Comand-o pentru un cadou simbol!

Idei de Cadouri pentru festivitatea de absolvire

Festivitatea de absolvire merită să fie celebrată cu fast. Această ceremonie reprezintă încununarea tuturor eforturilor absolventului depuse de-a lungul timpului și este un pas important care poate să îl impulsioneze mai departe. Așa că nu ar putea fi un moment mai potrivit să faci un cadou simbolic și cu o valoare sentimentală foarte mare.

Iată câteva idei de cadouri potrivite pentru studenți:

Busola in etui din piele, un cadou simbolic, ca să privească încrezător spre viitor si sa-si gaseasca drumul!

O mica busola poate fi un cadou deosebit, simbolizand nevoia de a avea o directie in viata sau de a nu-si pierde niciodata directia buna! Butonii fac orice ținută business să arate impecabil. Dacă îi vei lua un cadou sofisticat precum butonii, aceștia i se vor potrivi perfect la ceremonie, dar îi vor și oferi încredere. Cu toții știm că detaliile sunt cele care fac diferența, de aceea nu trebuie să lași nimic la voia întâmplării.

idei cadouri absolvire

Mica busola – Un cadou simbolic

Jurnalul care să-i stârnească imaginația

Dacă absolventului/absolventei din familie îi place să îți aștearnă gândurile în scris, poți să iei un cadou atemporal și elegant. Un jurnal este locul unde își va scrie, poate, cele mai importante planuri de viitor. Alege-i un model de lux, cu copertă de piele de cea mai bună calitate și cu pagini neliniate care să nu-i inhibe creativitatea.

idei cadouri absolvire

Jurnal medieval cu mesaj – Cumpără acum!

Idei de Cadouri atemporale, pline de simbolism pentru marcarea absolvirii

Pentru absolvirea liceului

Liceul este perioada descoperirii și totodată începutul formării pentru viitoarea carieră. Odată cu finalul clasei a 12-a vine și ceremonia de absolvire, perioada de dinainte de examenul de Bacalaureat și de admiterea la facultate. Poți să îi dăruiești copilului sau prietenului un cadou care-l inspire și să-l motiveze în drumul pe care îl va urma.

Pentru un început de carieră cât mai strălucit, este bine să începem devreme. Un obiect precum un calendar retro îl va face să își canalizeze forțele către viitor și să își atingă obiective. Plus, se va gândi cu drag peste ani când va vedea micuțul, dar puternicul obiect.

idei cadouri absolvire

Calendar retro – Disponibil aici!

Dacă prietenul sau copilul tău este pasionat de descoperiri, istorie și totodată apreciază obiectele cu o semnificație aparte, ia-i un glob terestru cu busolă care, metaforic,  îl va ghida atunci când va va avea de luat decizii importante în viață.  

idei de cadouri absolvire

Glob terestru cu busolă – Disponibil aici!

Absolvirea facultății sau a masteratului

Facultatea și masteratul sunt perioada de așezare, cea în care studenții se află mai aproape de realizarea visurilor. Este, de asemenea, cea a cât mai multor experiențe inedite. Arată-i sprijinul tău necondiționat și fă-i un cadou care să îl facă sau să o facă să țintească mai sus și mai sus.

Cărțile sunt nu doar cele care ne formează ca oameni, ci cele care ne pot schimba radical viețile în bine. Orice pasionat de lectură apreciază un cadou care îi hrănește dorința de a cunoaște cât mai mult. Un stand de cărți într-un stil atipic cu siguranta ii va placea!

idei cadouri absolvire

Stand de carti ‘Caini’ – Cumpără acum!

Chiar dacă de multe ori nu ne dăm seama de importanța timpului, acesta joacă un rol important în viețile noastre. Pentru studenți, el este și mai prețios. Deadline-uri, examene, proiecte, poate voluntariat, toate acestea sunt lucruri recurente în viețile studenților. De absolvire, ajută-l să stea organizat și oferă-i un ceas-statuetă. Mai mult, bufnița simbolizează înțelepciune, deci cu atât mai mult îl va încânta.

idei de cadouri absolvire

Statuetă-ceas bufniță – Disponibilă aici!

Cadouri în funcție de meseria aleasă

Dacă unii dintre copii au înclinații spre o meserie anume chiar din copilărie, alții descoperă în adolescență ce vor să facă mai departe. Pentru că fiecare este diferit, la fel ar trebui să fie și cadoul pe care i-l dăruiești ca să îi urezi succes în noua sa carieră. Ține cont de pasiuni, preferințe, personalitate și hobby-uri și alege-i ceva pe care să îl prețuiască din prima clipă.

Cadouri pentru viitorii medici sau farmaciști

Farmaciștii și medicii sunt atenți, mereu dispuși să îți sară în ajutor, umani, empatici și înțelegători. Cu toate acestea, sunt cunoscuți și pentru raționalitatea și calmitatea lor. 

cadou absolvire student medicina

Statueta Hipocrat, un cadou potrivit pentru un viitor doctor – Comandă-i acest cadou aici!

Statueta Vitruvian, un cadou potrivit pentru un viitor doctor – Comandă-i acest cadou aici!

O alta sugestie de cadou pentru un viitor medic este si statueta Vitruvian, reproducere dupa Leonardo da Vinci, prin care este relevata perfectiunea corpului uman.

Cadouri pentru viitorii ingineri

Inginerii nu doar că au minți agile și sunt persoane minuțioase, dar sunt mereu în căutare de provocări. Inginerii sunt acei profesioniști care inventează, proiectează și testează sisteme si structuri complexe.

Un tablou de inventica se poate constitui intr-un cadou potrivit pentru un viitor inginer, iar daca este si un pasionat de muzica, cu atat mai bine! 

Tablou "Fender Telecaster

Tablou „Fender Telecaster” – Comandă-i acest cadou aici!

Epoca în care ingineria a luat cu adevărat avânt a fost cea a tehnologiei cu abur din secolul al XI-lea. Calul steampunk ilustrează foarte bine conceptul și este un cadou care le va plăcea cu siguranță viitorilor ingineri.

idei cadouri absolvire ingineri

Cal steampunk – Disponibil aici!

Cadouri pentru umaniști

Persoanele umaniste sunt creative, gânditoare, apreciatoare ale artei și frumosului. Dacă în familia ta va absolvi un student ce a studiat litere, jurnalism, limbi străine, filozofie sau domenii conexe, poți să ii oferi un set de scris ori un tablou. Le va aprecia la adevărata lor valoare, mai ales dacă în spate au un mesaj solid.

idei de cadouri pentru jurnalisti

Set de scris cu călimară și pană – Disponibil aici!

Cadouri pentru arhitecți

Arhitecții sunt vizionari, plini de creativitate, sunt cei care construiesc orașele de mâine, cei pentru care fiecare detaliu contează și, mai ales, cei pentru care detaliile fac diferența. Oferă-le inspirație și poate chiar motivație să țintească cât mai sus.

idei de cadou absolvire arhitecti

Inspiră-l cu un tablou din interiorul unui clădiri din Vatican – Disponibil aici!

idei cadouri absolvire arhitecti

Model de scară în spirală – Disponibilă aici!

Cadouri pentru istorici

Pentru că istoricii sunt cei care ne amintesc de trecut și ne dau direcții pentru viitor, aceștia merită ca la ceremonia de absolvire să primească un dar cu o însemnătate profundă.

idei cadouri absolvire

Statueta „Maimuta, Evolutia” – Disponibilă aici!

Cadouri pentru IT-ști și matematicieni

Matematicienii și IT-iștii sunt, de obicei, oamenii dovezilor, calculelor riguroase și sunt de obicei îndreptați mai degrabă către practic. Tocmai de aceea poți să le oferi un set de sah! Asigura-te, totusi, ca sunt pasionati de acest sport!

idei cadouri de absolvire

Set de sah – Disponibil aici!

Cadouri pentru viitori polițiști

Polițiștii sunt cunoscuți pentru mintea ageră, mereu antrenată și pentru faptul că sunt buni la descifrat mistere. Acest set cu o mica busola si o lupa poate fi un cadou foarte inspirat! Lupa ii „ajuta” in descifrarea misterelor, iar busola ii „orinteaza” catre cele mai bune solutii. Îi vei încânta cu siguranță cu acest cadou-simbol!

Set busola&lupa – Disponibil aici!

Cadouri pentru absolvirea doctoratului

Doctoratul reprezintă specializarea într-un anumit domeniu și, deși de cele mai multe ori, este privit precum o etapă finală, este de fapt începutul aprofundării și a expertizei.  Chiar dacă doctorandul nu mai are parte de o ceremonie de absolvire, tot poți să îi iei un cadou pe care să-l păstreze cu drag. O servietă business ar fi mai mult decât potrivită pentru această ocazie.

idei cadouri pentru doctori

Geantă business – Disponibilă aici!

Cadou pentru diriginte sau profesorul coordonator

Profesorul coordonator sau dirigintele este persoana care îi ghidează pe studenți sau pe elevi și care le oferă atât sfaturi care îi ajută în domeniul lor de expertiză, dar și unele care îi vor ajuta toată viața.

Dacă te numeri printre cei care apreciază efortul și dedicarea profesorului sau al dirigintelui tău, fă-i o surpriză memorabilă.

Ți-am pregătit un material cu idei de cadouri pentru profesori de unde poți să te inspiri!

Concluzie

Dacă fiica, fiul sau unul dintre prietenii tăi urmează să termine liceul, facultatea ori masteratul profită de ocazie și arată-i cu ajutorul unui cadou simbolic cât de de mult îl/o apreciezi. Mai mult, cadoul poate să simbolizeze și susținerea ta pentru viitor.

Descoperă întreaga colecție de cadouri de lux MyMan pe care poți să i le oferi cu această ocazie specială din viața sa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.