Cum să-ți decorezi casa într-un stil maritim autentic ca să te bucuri de un interior seren și relaxant

idei de decor in stil marin

Stilul maritim evocă prospețime, bună dispoziție și liniște. Cu elemente specifice precum albastrul și nuanțe de azur, funiile, elementele de pe vapoare, scoicile ori peisajele cu bărci, acest stil te duce instant cu gândul la relaxare și timp liber.

Dacă te-ai gândit să îți decorezi casa în stil maritim sau să oferi un cadou nautic unic, avem pentru tine 15+ idei de decorațiuni care creează o stare de confort și sentimentul că ești mereu în vacanță.

Cunoscut pentru senzația plăcută de lumină și deschidere, stilul maritim este plin de nuanțe deschise, albastru și de culori naturale. Bineînțeles, sunt mai multe aspecte de care trebuie să ții seama dacă vrei îți decorezi casa într-un stil maritim autentic.

De exemplu, un apartament sau o casă în stil maritim are culori deschise și luminoase care îți oferă o dispoziție bună chiar și când vremea este mohorâtă. În al doilea rând, lumina pătrunde din abundență. Dacă totuși nu dispui de foarte multă lumină, poți aduce același sentiment cu ajutorul decorațiunilor și al micilor detalii.

Hai să aflăm care sunt obiectele de decor potrivite cu care să îți decorezi casa într-un stil marin autentic și ce cadouri cu temă nautică transpun pe oricine într-un peisaj mediteranean sau atlantic. Iată mai multe idei pentru fiecare tip de cameră:

Idei de decorațiuni pentru amenajarea livingului în stil maritim

Un living cu decor nautic va deveni sufletul casei, locul în care întreaga familie se adună și unde, de cele mai multe ori, se celebrează cele mai importante momente din viață. Totodată, va fi  locul acela liniștit unde citești seara o carte sau te uiți la serialul preferat. O astfel de încăpere o să îți transmită o stare de liniște și o să te binedispună.

Stilul maritim nu doar că este unul atemporal, dar te transpune într-o atmosferă de vacanță ori de câte ori pășești în casa sau încăperea decorată astfel.

Replica cufar 1930

Replica cufar 1930 – Disponibil aici!

Piesa centrală a unui living care transmite stilul nautic poate să fie masa în formă de cufăr care să te ducă cu gândul la călătorii și la vechile nave care andocau în porturile lumii. Cufarul este realizat din lemn masiv și decorat cu șipci din lemn de arțar, plus elemente de alama masiva (lacat, chei si altele).

Busola

Busola – Disponibil aici!

Macheta barca

Barcuta Dinghy – Disponibila aici!

Oferă cadou macheta bărcuță, ale cărei pânze de un albastru intens vor ieși în evidență în orice bibliotecă.

Idei pentru un biroul cu elemente nautice de efect

Biroul de acasă este locul unde îți așezi și conturezi mai bine ideile, este cel în care îți faci planurile sau unde le implementezi cu mai multă degajare. Mai mult, este locul în care creativitatea ta se dezlănțuie la orele târzii din noapte.

Ceasul, acest obiect indispensabil în orice spațiu de lucru, poate să fie unul care să te inspire să cauți noi întrebări și să găsești noi răspunsuri dilemelor tale. Ceasul model submarin reușește să surprindă această esență.

Ceas de birou, model submarin – Disponibil aici!

Un press papier elegant este unul de elementele de nelipsit din birou. Alege simplitatea și eleganța marină a press-papier-ului în formă de ancoră.

decoratiune in stil maritim

Press papier ancoră – Disponibil aici!

Macheta yacht – Disponibil aici!

Yacht-urile sunt etaloane în materie de eleganță și de lux. Dacă ai mai multe obiecte care se potrivesc acestui stil, o machetă a unui yacht este ceea ce îți trebuie ca să îl completezi.

Idei pentru Decorarea dormitorului în stil maritim

Liniștit și extrem de confortabil, un dormitor în stil marin va fi oaza de relaxare în care te întorci după o zi stresantă sau obositoare. Dacă ți-l aranjezi așa cum îți place, cu siguranță va fi sanctuarul tău liniștit. Nici nu trebuie să faci eforturi prea mari. De multe ori, câteva decorațiuni nautice mici, dar de mare efect, pot face diferența când vine vorba de relaxare.

Amplasează deasupra patului un tablou care să capteze spiritul marin la cele mai înalte cote – Oceanul Indian în toată splendoarea sa.

decoratiune in stil marin

Tablou cu Oceanul Indian – Decorațiune nautică ideală!

decoratiune in stil marin

Tablou cu corăbii – Disponibil aici!

Portugalia, stat cu largă deschidere la Oceanul Atlantic, poate să fie una dintre temele pe care să le abordezi în materie de artă cu tentă marină. Cu o bogată cultură exploratoare, Portugalia este țara care poate inspiră cel mai bine tenta marină. Alege un tablou care să ilustreze spiritul explorator și aventurier ce caracterizează orice expediție maritimă.

decoratiune in stil marin

Tablou cu peisaj din Portugalia – Disponibil aici!

Clopotul de navă poate să fie punctul central al dormitorului tău. Așează-l într-un loc vizibil, dar nu foarte accesibil. Sunetul acestuia amintește de bucuria descoperirii unor noi teritorii și a ajungerii cu bine din expedițiile grele.

decoratiune in stil marin

Decorațiune clopot de navă – Disponibil aici!

Alege piese de mobilier cu tentă marină

Pentru că diferența constă în detalii, asigură-te că îți decorezi casa astfel încât îți reflectă personalitatea.

Fie că alegi ca în hol să pui un tablou simbolic, o decoratiune din lemn sau o machetă a unui vas, efectul va fi unul similar.

Decorațiune, Vasla Royal Barge – Disponibilă aici!

Pentru un decor nautic surprinzător, alege masa în stil victorian. Cu aplicație in centru ‘Steaua marinarului’, aceasta poate să își găsească locul într-un colț al camerei. Poți să așezi pe ea mai multe obiecte cu tentă marină cum ar fi bărcuțele sau machete ale unor bărci foarte cunoscute la nivel mondial. Sau, poti servi in tihna la aceasta masuta minunata bautura preferata, in compania unei carti!

decoratiune in stil marin

Masă cu detaliu nautic – Disponibilă aici!

Macheta barcuta Disponibilă aici!

O decoratiune cu adevarata speciala!

Macheta speedboat „Aquarama” – Disponibilă aici!

Decorarea terasei în stil nautic

Unde sunt cele mai frumoase apusuri sau răsărituri de soare dacă nu pe malul mării? Poți să recreezi sentimentul acela de libertate, prospețime și de calm chiar pe terasa ta cu ajutorul unor obiecte de decor care te vor transpune din mijlocul orașului, direct pe nisip.

Pune-ți într-un loc ferit de intemperii yacht-ul de inspirație art deco care să te ducă cu gândul la vacanțe, mare și la buna dispoziție asociată acestora.

Clopotul de navă în stil retro nu doar că se încadrează în stilul marin, dar aduce cu el eleganța și spriritul aventurier. Adaugă o notă de lux terasei tale cu această decorațiune nautică atent lucrată.      

decoratiune in stil marin

Clopot de navă vintage – Disponibil aici!

Decoratiune cu pendul

Decoratiune cu pendul – Disponibil aici!

Descoperă întreaga colecție MyMan de obiecte decorative sau piese de mobilier în stil marin și inspiră-te ca să își creezi oaza de liniște chiar în inima căminului tău. Pentru cadouri cu adevărat speciale, ți-am pregătit o selecție cu cele mai populare cadouri pentru bărbați!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.