CHAMPAGNE SAVART L`OUVERTURE PREMIER CRU

GFSCHOP

Indisponibil momentan!

249 lei

Aveti probleme in lansarea comenzii? Sunati-ne la 021.324.2366/0721.467.770 sau lasati-ne numarul de telefon si va sunam imediat.

Sampania Savart
Champagne Frederic Savart detine in jur de 4 ha de vii: 3 ha in Ecueil si 1 ha in satul vecin Villiers-aux-Noeuds. Aproape toti strugurii produsi sunt de Pinot Noir, cu doar o jumatate de ha de Chardonnay.
Domeniul Savart si-a itit inceputurile in anul 1947, cand Rene Sarat a cumparat primele vite de vie, iar in anul 1980 domeniul a fost marit prin achizitionarea altor parcele de vie.

Solul variaza foarte mult in functie de locatie: multe parcele in Ecueil sunt predominant nisipoase, desi exista mai mult lut pe pantele de mijloc, iar unele portiuni sunt mai calcaroase cu substraturi de creta. Solurile din Villiers-aux-Noeuds sunt in general mai bogate in creta decat cele din Ecueil, viile detinute de Savart aici sunt apreciate in mod deosebit pentru calitatea si vechimea lor, fiind considerate cele mai bune parcele de Pinot Noir din Ecueil. 

Cele mai multe dintre vinurile lui Frederic Savart sunt fermentate in tancuri de inox, dar a inceput sa puna accent mai mult pe butoaiele din stejar, cu care lucreaza inca din 2004.

Champagne-iile Savart se regasesc in meniurile celor mai bune restaurante din lume, iar Fred Savart este azi unul dintre cei mai apreciati, respectati si iubiti producatori de Champagne.

L'Ouverture este vinul entry-level produs de Savart, din 100% Pinot Noir. 85% din must provine din prima presa pe care ei il denumesc “Cuvee”, iar restul din a doua presa, cunoscuta ca si “prima triere”. Maturarea se face in cuve de inox cu contact pe drojdii fine. Fermentatia malolactica este permisa, iar dozajul este de 9 gr/L. 

Note de degustare

L’Ouverture are o culoare superba, galben aurie, animata de bule fine si numeroase. Acest Blanc de Noirs ofera un nas plin de prospetime si de finete. In gust descoperim note complexe de fructe proaspete si citrice sustinute maiestuos de o aciditate fina. Este o Champagne perfecta ca aperitiv, pentru a inlantui papilele gustative si a deschide apetitul.

Aerarea timp de cateva ore este obligatorie la L'Ouverture sau decantarea pentru minim o ora, intr-un decantor rece.

Cantitate: 0.75L

Dozaj: Brut

Clasificare: Premier Cru

Tip: Blanc de Noirs (produsa exclusiv din strugurii rosii: Pinot Noir si Pinot Meunier)

Etichete pentru "CHAMPAGNE SAVART L`OUVERTURE PREMIER CRU": sampanie, champagne,
2017-12-05

Delicioasa :)

O sampanie fina, delicata! Pe masa de Craciun sigur va fi prezenta!

    Scrie un review !

    Scrieţi o recenzie

    CHAMPAGNE SAVART L`OUVERTURE PREMIER CRU

    CHAMPAGNE SAVART L`OUVERTURE PREMIER CRU

    champagne Savart