CHAMPAGNE PIERRE PETERS CUVÉE DE RÉSERVE BLANC DE BLANCS GRAND CRU
CHAMPAGNE PIERRE PETERS CUVÉE DE RÉSERVE BLANC DE BLANCS GRAND CRU

CHAMPAGNE PIERRE PETERS CUVÉE DE RÉSERVE BLANC DE BLANCS GRAND CRU

champagne pierre peters, 0.75L

CHPP01
249,00 RON
cu TVA
Ultimele produse in stoc

Cantitate

Ai nevoie de ajutor? Suna la 0721.467.770.

  • Livrare in 24h (pentru produsele din stoc)
  • Ridicare pe loc din showroom
  • Transport gratuit pentru comenzi peste 200 RON
  • Domeniul Pierre Peters, situat in inima "Côte des Blancs" din satul Le Mesnil sur Oger, apartine aceleasi familii de 6 generatii si produce Champagne Blanc de Blancs clasificate Grand Cru din anul 1919. Cultivator si producator de Champagne, vinurile spumante Pierre Peters provin exclusiv din vitele de vie proprii. Domeniul Pierre Peters detine in jur de 19 ha de Chardonnay, localizate in principal in comunele Le Mesnil sur Oger, Oger, Avize si Cramant.

    In fiecare an, din respect pentru mediul inconjurator, familia Peters isi adapteaza metodele de cultivare pentru a obtine struguri sanatosi de Chardonnay, care sa exprime mai precis bogatia, subtilitatile si eleganta terroir-ului din Côte des Blancs. Aceste soluri speciale, localizate la mica distanta de sudul orasului Epernay, sunt formate din straturi de creta si calcar, fiind un adevarat tanc ce pastreaza foarte bine umiditatea.

    Champagne Pierre Peters detine 3 randuri de vite de vie vechi (cu varsta de peste 45 de ani), achizitionate in 1930. Fiecare parcela este vinificata separat, iar vinul rezultat din cele trei parcele este asamblat pentru a produce o Champagne ‘single vineyard’ dintr-un singur an de recolta – Vintage. Toata forta si mineralitatea solurilor calcaroase din Mesnil sunt exprimate in acest cuvee produs incepand cu anul 1971. Reputatia sa a depasit granitele regiunii Champagne si chiar si Michael Edwards descrie Les Chétillons ca ‘unul dintre cele mai frumoase bucati de pamant din Champagne’. Vinificarea strugurelui alb Chardonnay se remarca prin finete in degustarea de Champagne si prezinta caracteristici ce variaza foarte mult in functie de solul in care creste. 

    Din acest motiv domeniul Peters alege cu mare atentie strugurii si selecteaza doar primul must, pentru a pastra caracteristicile de mineralitate, fructe citrice, dar si finetea care distinge sampaniile Pierre Peters. Procesul de fermentatie se produce in tancuri mici din inox, cu temperatura controlata, fiecare tanc avand un numar clar de referinta catre fiecare tip de sol si parcele. "Cuvée de reserve" este un cumul de vinuri linistite, dintr-un singur an de recolta, impreuna cu vinuri de rezerva din cel putin 15 ani diferiti de recolta. Champagne-iile Vintage sunt produse din cele mai bune parcele de vie si doar in cei mai buni ani de recolta. Aceste vinuri sunt asamblate, apoi imbuteliate si pastrate in pivnita pentru a doua fermentatie si o maturare inceata. In lipsa luminii, la o temperatura constanta, procesul de maturare duce la formarea aromelor tertiare. Cuvintele care descriu cel mai bine sampaniile Pierre Peters sunt: finetea, mineralitatea, puritatea, senzatia de lejeritate, prospetimea si eleganta.

    Champagne Pierre Peters este recunoscut azi la nivel mondial ca unul dintre cei mai buni producatori de Champagne.

    Sampania are o complexitate deosebita in gust, datorita adaosului a cel putin 40% de vin de rezerva. Rezervele de vin ale domeniului incep din anul 1988, fiind inspirate de Metoda Solera si imbogatite cu peste 20 de recolte diferite.

    Note de degustare

    Vizual: Vinul este clar, de culoare galben aurie cu reflexii verzui tipice strugurelui Chardonnay. Spuma este fina si regulata cu o salba de bule mici si dese.

    Primul nas este deopotriva floral si fructat, apoi se dezvolta notele de migdale si paine proaspata; culmineaza cu tuse de citrice si mar verde, lasand o impresie gratioasa de prospetime si finete. 

    Prima impresie este pura, asociaza finetea si lejeritatea, fiind dominata de arome de flori de fructe albe (lamai si pere) si flori de salcam. Pe palatin are nerv si este pronuntata. Finalul este persistent, cu arome pure de citrice si o salinitate neasteptata, care confirma faptul ca majoritatea strugurilor provin din marele sat Le Mesnil sur Oger. Restul strgurilor provin din celelalte sate clasificate Grand Cru: Oger, Cramant si Avize. 

    Cantitate: 0.75L

    Dozaj: Brut

    Clasificare: Grand Cru (cea mai inalta clasificare a terroir-ului*)

    Tip: Blanc de Blancs (champagne produsa exclusiv din struguri Chardonnay)

    Terroir - termen de origine franceza, folosit ca un concept-umbrela, care incorporeaza toate trasaturile distincte ale unei anumite zone viticole, cu efect asupra gustului și calitatii vinului. In general, este folosit pentru a descrie modul în care particularitatile regiunii respective – clima, solul, poziția geografica si traditia – influenteaza vinul produs. Sursa: wikipedia

    Momentan, nu exista review-uri pentru acest produs

    Fii primul care scrie un review !