CHAMPAGNE DHONDT GRELLET PRESTIGE DU MOULIN BLANC DE BLANCS BRUT

CHDH01

In stoc

265 lei

Aveti probleme in lansarea comenzii? Sunati-ne la 021.324.2366/0721.467.770 sau lasati-ne numarul de telefon si va sunam imediat.

 100 % Chardonnay provenit din cele doua sate clasificate Grand Cru: Cramant si Chouilly. Strugurii provin din 3 parcele aflate in asa numitele lieu-dit: Le Haut du Bateau, les Longues Verges si la Garenne, compuse din soluri calcaroase aflate pe subsoluri de creta fina. Agricultura bazata pe principii traditionale si metode dinamice.

Vinificare si maturare:

-      Cules manual la maturitate deplina

-      Vinificarea doar mustului din prima presa, presare fina.

-      Fermentatie alcoolica controlata la 18 gr C.

-      Fermentatia malolactica intreaga.

-      Asamblaj de 70% Chardonnay din anul de recolta si 30% vin de rezerva cel mai vechi vin fiind din 1986.

-      Maturare pe drojdii fine timp de 8 luni.

-      Maturare in sticla intre 3 si 4 ani.

 

Note de degustare

Acest Cuvee este realizat din 100% Chardonnay provenit din parcele clasificate Grand Cru in regiunea Côte des

Blancs (cea mai buna subregiune pentru Chardonnay) din satele Cramant si Chouilly.

Culoarea sa galben aurie este pusa in valoare si mai bine de bulele delicate si persistente ale vinului. Extrem de seducatoare prin eleganta sa unica in gust.

 

Dozaj: 7g/l ( Brut)

Dozaj Brut
  
Clasificare
Grand Cru
Tip
Blanc de Blancs
Terroir
Cote des Blancs
Volum sticla
0.75 L
Despre sampania Dhondt Grellet

Proprietar si producator independent de ani buni, domeniul este localizat in inima subregiunii Côte de Blancs. Domeniul Dhondt-Grellet produce sampanii prin proceduri agricole traditionale care respecta solul, realizand cele mai fine si mai echilibrate vinuri posibile, expresii autentice ale terroir-ului din care provin.

Pasiunea lor este transpusa in vinurile realizate, Champagne Dhondt Grellet reusind sa ofere consumatorilor o experienta unica in momentul degustarii. Filosofia familiei o intelegem cel mai bine din propriile lor cuvinte: “Insotim vitele de vie in fiecare an in calatoria libera pe care o intreprind, din momentul in care prima floare apare primavara si pana la ultimul bob de strugure cules toamna, si urmarim sa pastram intact acest patrimoniu al familiei, generatii de acum incolo, astfel incat nepotii si stranepotii nostri sa se bucure in continuare de bogatia si mandria apelatiunii Champagne”.

Despre Terroir

Viile sunt situate in zone cu parcele clasificate Grand si Premier Cru in Côte des Blancs, mai exact in satele Cramant Chouilly, Cuis si de asemenea in Sezanne. Cateva parcele de vie de Pinot Noir se afla in Avenay-Val-d’Or in Grande Valle de la Marne. 

Cele mai multe parcele de vie sunt situate pe dealuri bogate in soluri calcaroase, bucurandu-se de o locatie extraordinara, cu expunere sud-estica si cel mai mare numar de ore de soare. Varsta medie a vitelor de vie este de 40 de ani.

Vechimea avansata a vitelor de vie contribuie la calitatea vinurilor realizate. Strugurii sunt culesi manual si selectati foarte atent. Se recolteaza doar strugurii cei mai sanatosi pentru a avea garantia calitatii perfecte.

Lucrul in Crama

Se recolteaza doar strugurii care au atins maturitatea deplina, struguri capabili sa asigure necesarul optim de zaharuri pentru producerea vinurilor spumante. Strugurii sunt presati la crama, fiecare parcela in parte, fiecare zona si varietate de struguri fiind vinificate separat in butoaie de stejar si tancuri de inox.

In timpul fermentatiei alcoolice se utilizeaza strict drojdiile naturale din vie, prezente pe pielita struguruilor, astfel incat intreg procesul este conceput pentru a crea cea mai autentica expresie a terroir-ului din care provin. Adaosul de sulf este limitat tocmai pentru a nu masca aromele autentice ale sampaniei, din respect pentru calitatea terroir-ului si grija cu care sunt ingrijite viile in timpul anului.

Etichete pentru "CHAMPAGNE DHONDT GRELLET PRESTIGE DU MOULIN BLANC DE BLANCS BRUT": sampanie, cadouribarbati, cadouribusiness, sampanie fina, premium champagne,

Scrieţi o recenzie

CHAMPAGNE DHONDT GRELLET PRESTIGE DU MOULIN BLANC DE BLANCS BRUT

CHAMPAGNE DHONDT GRELLET PRESTIGE DU MOULIN BLANC DE BLANCS BRUT

sampanie franta