20+ de cadouri deosebite pentru Miri: Idei pentru Nuntă și Cununia Civilă

Nunta și cununia civilă semnifică unirea a două destine – un moment deosebit și foarte important din viața de cuplu. Dacă ai fost invitat să iei parte la acest eveniment, fie că ești parte din familie, prieten sau coleg, cadoul pentru miri nu trebuie să lipsească.

Pe lângă cunoscutul plic de bani, care îi ajută pe miri financiar, cadoul de nuntă și cel de cununie civilă semnifică un mod simbolic de a le arăta că îi susții și moral în noua lor viață, de familie.

Dar ce e potrivit să le oferi mirilor la cununia civilă și cu ce daruri să-i surprinzi plăcut în ziua nunții? Află mai jos o serie de idei de cadouri inedite de nuntă și cununie civilă, care fac fericiți orice miri!

De ce să faci un cadou la cununia civilă și la nuntă?

Luăm parte la momentul căsătoriei deoarece vrem să fim alături de persoane dragi când fac un pas mare și atât de frumos în viața lor. Vrem să îi susținem și să-i ajutăm în noua etapă, și alegem să începem cu un cadou de nuntă sau de cununie civilă.

Poate că nu te pricepi la cadouri sau abia i-ai cunoscut pe miri și ești tentat să cumperi ceva clasic, ca să nu-ți bați prea mult capul. Însă, nici nu vrei să-i dezamăgești cu un cadou impersonal, căruia nu-i vor găsi nicio întrebuințare.  Indiferent de gradul de rudenie cu proaspeții însurăței, un cadou ales cu grijă, special pentru ei, le arată cât de mult îți pasă de acest moment important și că vrei să-l faci și mai frumos, dăruindu-le ceva ce vor prețui și peste ani.

E important să faci un cadou personalizat, să ții cont de hobbyurile mirilor sau un cadou practic, și nu unul clasic, ca un serviciu de cafea sau seturi de pahare, pentru că, probabil, mulți invitați le vor alege. Fii original, creativ și adu-le zâmbetul pe buze mirilor cu un cadou de nuntă sau cununie civilă deosebit și original!

Ce cadouri duci mirilor la cununia civilă?

Când două persoane decid să-și petreacă tot restul vieții împreună, uneori, ele aleg să-și facă cununia civilă și nunta în zile diferite. Iar tu, ca invitat, trebuie să știi că darul de nuntă este diferit de cel pentru cununie civilă, (mai ales) atunci când aceasta din urmă se sărbătorește cu mult înaintea nunții. Așadar, ce e potrivit să faci cadou la o cununie civilă?

De obicei, la cununia civilă se invită persoane din sânul familiei și nașii, pentru că e un eveniment care durează puțin și se finalizează, de regulă, cu felicitări și cadouri, fără să fie însoțite de o petrecere. Plicul cu bani și cadoul mai costisitor se păstrează, de regulă, pentru nuntă, pe când la cununia civilă, un dar mic, simbolic, alături de un buchet de flori sunt foarte potrivite.

1. Cadouri practice pentru miri

Cadourile practice vor fi mereu bine primite, pentru că, fiecare cuplu proaspăt căsătorit are nevoie de ele la mutarea în casă nouă. Alege accesorii vestimentare pe gustul lor, un electrocasnic sau orice altceva care le va ușura treburile casnice.

Cadoul de cununie civilă trebui să le fie de folos ambilor miri, iar un mic calendar retro poate fi un cadou ideal. Nu are doar o utilitate practică, ci prin el, le dorești mirilor să fie cât mai mult timp împreună și să ajungă să sărbătorească și „nunta de aur”.

Dacă preferi să faci mirilor cadouri separate, e indicat ca ele să facă parte din aceeași categorie de produse, ca să-i mulțumești pe amândoi în egală măsură.

Cadoul perfect pentru mire la cununia civilă este un set de butoni, care știi că se asortează la costumul de nuntă, iar pentru mireasă, poți alege un set de bijuterii, care să se potrivească la rochia de mireasă. Astfel, nu le oferi doar niște accesorii deosebite, dar îi mai scapi și de o grijă pentru ziua nunții.

2. Cadouri personalizate pentru miri

Pe lângă utilitatea practică, un cadou va fi apreciat de miri și pentru aspectul exterior și semnificație. Pentru că la cununie se presupune că vin persoane apropiate mirilor, cu siguranță cunoști gusturile și hobbyurile lor.

Când mirii împărtășesc aceleași pasiuni, alege să le iei un cadou comun. Pentru cuplurile care prețuiesc istoria și arta, globurile, hărțile și machetele My Man vor fi foarte îndrăgite, fiind cadouri ușor de integrat în aproape orice decor.

Pentru aceia care viseaza calatorii in jurul lumii, o astfel de macheta reprezentand un avion este o minunata idee de cadou!

Sau, tot în ideea de aventură, libertate, o decorațiune reprezentând un balon cu aer cald, în culori vesele, care poate fi agățat de tavan, poate fi ideea câștigătoare!

Dacă unul din ei iubește tot ce e legat de cuvinte și literatură, instrumente de scris vor fi un cadou impresionant, pe care îl poate folosi la biroul său din noul cămin.

3. Cadouri simbolice pentru miri

La cununia civilă, un pix elegant este cadoul ideal pentru a-i ajuta pe miri să completeze actele care să le deschidă, legal, drumul către noua viață. Acest cadou le va aminti mereu de ziua când au spus prima oară DA, oficial.

Ce cadouri să faci mirilor la nuntă?

Nunta sau cununia religioasă este cea care urmează după cununia civilă, fie în aceeași zi, fie în altă dată, în funcție de preferințele mirilor. Aici, cei doi miri își leagă destinele într-un mod spiritual și au parte de un număr mai mare de invitați, o petrecere pe cinste și bineînțeles, numeroase cadouri.

Cadoul de nuntă pentru proaspeții căsătoriți pare destul de greu de ales, mai ales că există riscul să fie asemănător cu cel de la alți invitați. Ai multe opțiuni, însă nu știi care va fi pe placul însurățeilor, și, desigur, nu vrei decât să-i vezi fericiți în această zi importantă.

Ține cont de gradul de rudenie, gusturile mirilor și relația voastră, iar cadoul de nuntă devine astfel mult mai simplu de ales. Pe lângă clasicul plic, iată câteva idei de cadouri deosebite pe care să le faci mirilor în ziua nunții:

1. Cadouri de la nași pentru fini

Dacă sunteți nași, trebuie să știți că deveniți un fel de părinți spirituali pentru fini și aveți o responsabilitate foarte mare ca nunta să decurgă ca la carte. Pe lângă voalul și buchetul miresei, lumânările pentru ceremonia religioasă și alte îndatoriri de nuntă, ca nași, trebuie să luați și un cadou special pentru fini, care să le arate grija și aprecierea voastră.

Unii nași preferă să dea mirilor un cadou sau bani în avans nunții, pentru a-i ajuta cu organizarea. Oricând alegeți să oferiți darul de nuntă, fiți pregătiți cu un buget considerabil și alegeți un cadou deosebit, cu suflet, care să-i însoțească mult timp pe miri în noua lor viață.

Cum le puteți ura un călduros „casă de piatră” finilor? Dăruiți-le un cadou simbolic, cum ar fi busolă vintage, cu semnificația de ghidaj în viață, care să le călăuzează pașii însurățeilor voștri preferați. Este un cadou care face trimitere la a merge într-o aceeași direcție, de acum încolo.

Decorațiunile interioare sau jocurile pot fi și ele cadouri potrivite pentru proaspeții însurăței din partea nașilor. Un set de șah magnetic, care se poate transporta ușor e ideal pentru a vă bucura împreună de el, la miri sau la nași acasă.

Ca nași, puteți lua ca dar de nuntă și ceva mai personal pentru miri, mai ales dacă sunteți apropiați și le cunoașteți preferințele. Poate un parfum, ediție limitată!

Din fericire pentru nași, există și tradiția de cadouri de nuntă pentru nași de la miri, care se oferă înainte, în timpul sau după ziua nunții, în funcție de preferințe și obiceiuri.

2. Cadouri pentru mirii care fac parte din familie

Dacă fratele, sora sau chiar copiii tăi sunt cei care se căsătoresc, atunci cadourile de nuntă trebuie să fie unele speciale, cât mai aproape de sufletele lor. Până la urmă, familia e cea care îi cunoaște cel mai bine pe miri și deci, știe foarte bine ce preferințe au.

Îți poți permite chiar să-i întrebi cam ce ar avea nevoie sau ce își doresc drept cadou pentru a fi sigur că le oferi un cadou pe gustul lor, dar și practic.

Cadourile pentru casă nouă sunt numai bune pentru proaspeții căsătoriți pentru că, mai mult ca sigur, abia s-au așezat la casa lor. Dacă știi deja culorile locuinței, mobila aleasă și ce decorațiuni s-ar potrivi, îi poți ajuta să finalizeze amenajarea cu astfel de piese de decor.

Obiectele decorative sunt cadouri la fel de utile și inedite, care îi vor ajuta pe miri să-și înfrumusețeze noua locuință.

Dacă știi că se potrivește în noua casă și sunt pasionați de muzică, le poți oferi o astfel de decorațiune pentru perete.

Nici un set practic de bucătărie, complex nu va trece neapreciat. Pentru cinele romantice, pastele sunt ideale, așa că un set care va ajuta mirii să le prepare, sigur o să-i mulțumească pe deplin.

La nuntă, sunt bine primite din partea familiei și voucherele pentru diverse distracții în locația unde are loc luna de miere. La fel de frumos îi mai puteți surprinde pe miri și cu daruri personalizate cu inițialele sau numele lor, fie halate de baie, prosoape sau diverse obiecte, în funcție de gusturile și pasiunile lor.

3. Cadouri pentru mirii care îți sunt prieteni
După familie, prietenii apropiați sunt cei care cunosc cel mai bine mirii. Dacă ești din gașca comună de prieteni a mirilor, cu atât mai ușor o să-ți fie să iei cadoul de nuntă potrivit. Cadourile simbolice, care să le amintească de ziua nunții sau cele legate de amintiri împreună, vor fi apreciate.

În cazul în care faci parte din domnișoarele sau cavalerii de onoare, contribuiți toți și luați-le mirilor un city break într-un oraș romantic. Când nu e posibil, se vor bucura și dacă doar îi ajutați cu bagajele și le oferiți un rucsac de bărbați sau o geantă de călătorie pentru amândoi.

Un alt cadou potrivit pentru mirii care îți sunt prieteni, ar fi jocurile, de care vă puteți bucura împreună de fiecare dată când îi vizitați. De la cele mai clasice, șah, solitaire, domino, până la unele mai moderne cu PlayStation, toate aduc elementul distractiv, care mai animează cadourile de nuntă, de multe ori, robuste.

4. Cadouri pentru mirii care îți sunt colegi

Dacă mergi la nunta colegilor de serviciu, cadoul poate să fie unul decorativ sau business, care știi că îi va încânta, și de ce nu, va avea și o utilitate practică.

Ca să-i ajuți pe miri la amenajarea casei, poți opta pentru decorațiuni pentru living sau dormitor, cum ar fi un ceas rafinat de birou, pe care îl pot aduce și la seviciu.

Statuetele de bronz aduc ceva deosebit în decorul oricărei case și vin cu povești simbolice, îndrăgite de proaspeții însurăței, aflați pe norul lor de visare.

În cazul în care mai mulți colegi sunteți invitați, ar fi recomandat să luați împreună cadou mirilor. Servietele pentru bărbați, mai ales cele din piele, de înaltă calitate, arată deosebit și vor fi foarte apreciate. În plus, constituie și un cadou practic pentru a-i ajuta pe însurăței să fie pregătiți de muncă, imediat ce se întorc din luna de miere.

5. Cadouri de nuntă între miri

De ceva timp, cadourile de nuntă se dau și între miri, fiind încă un gest de prețuire reciprocă. Dar ce cadouri e indicat să-și facă mirii între ei? Descoperă mai jos!

Cadouri de la mire pentru mireasă

În calitate de mire poți să optezi pentru ceva mai personal, care știi că o va emoționa pe mireasă. Alege un obiect decorativ elegant, care știi sigur că o va impresiona. Sugestia noastră este aceasta mască venețiană pentru perete.

Cadouri de la mireasă pentru mire

Dacă ești norocoasa mireasă, un cadou simpatic pentru alesul tău, poate să fie format din accesorii stilate, cum ar fi un portofel sau o geantă de umăr pentru plimbările romantice în doi. Nu i-ar strica nici produse de îngrijire sau parfumul lui preferat.

Proaspătului tău soț îi mai poți face cadou de nuntă și diverse decorațiuni cu tente haioase, cum ar fi o Figurină 3D mobilă, care înfățișează un cavaler sau un pirat autentic. De fiecare dată când le va mișca, îi vor aduce zâmbetul pe buze și se va gândi la tine.

5. Cadouri tradiționale de nuntă

În România, avem o mulțime de tradiții și obiceiuri care fac orice eveniment important și mai special. Desigur, nunta e unul din ele. Pețitul, bărbieritul mirelui și gătitul miresei sunt cele mai cunoscute și practicate obiceiuri de nuntă în mai toată țara.

Cerutul miresei presupune ca mirele să meargă la casa miresei și să o ceară de la părinți înainte de nuntă. La sfârșitul pețitului, e indicat ca bărbatul să-i ofere viitoarei soții, pe lângă inelul de logodnă, o bijuterie, pe care să o poarte în ziua nunții.

Bărbieritul mirelui e o tradiție de nuntă care semnifică trecerea de la burlac la bărbat, iar cavalerii de onoare sunt cei care săvârșesc obiceiul. Astfel, ei pot integra în acest moment și darul de nuntă prin achiziționarea trusei de bărbierit, un cadou popular pentru bărbați pe care, desigur, mirele îl poate folosi mult timp după nuntă, amintindu-și de aceste clipe speciale.

Gătitul miresei reprezintă momentul simbolic când mireasa își ia rămas bun de la părinți și începe o nouă viață. Domnișoarele de onoare aranjează mireasa, iar nașa îi prinde parura și voalul.

Pe lângă aceste obiceiuri, există și cadouri tradiționale, care semnifică norocul, bogăția și fericirea. Biblia e un cadou pentru miri, des întâlnit în familiile credincioase. Pentru belșug, se oferă bani de argint, iar obiectele roșii dăruite la nuntă semnifică iubirea.

Ia în calcul aceste tradiții și obiceiuri pentru cadoul de nuntă și sigur îi vei surprinde plăcut pe mirii care țin la tradițiile românești.

Cadouri pentru nunta de argint

Când au ajuns la 25 de ani de căsnicie, înseamnă că soții au o mulțime de amintiri frumoase împreună pentru care merită să sărbătorească. Este momentul nunții de argint, la care, dacă ești copilul sau cineva apropiat, vei fi invitat. Și, desigur, trebuie să aduci un cadou pe măsură, care să arate aprecierea și felicitările pentru relația lor solidă.

La nunta de argint, simbolul său, argintul, ar trebui să îți spună care este cadoul perfect. De la obiecte din argint până la cele de culoarea argintie, ai o mulțime de daruri din care să alegi. Optați pentru bijuterii de argint, ceasuri sau de ce nu, decorațiuni de perete sau o ramă foto placată în argint.

Un cadou simbolic pentru nunta de bronz este cel care arată stabilitate si de ce nu, intelepciune pentru că, o relație care dureaza in timp, cu siguranță a acumulat acest atribut. Statuetele de bronz pot înfățișa cu ușurință înțelepciunea și le găsesți sub diverse forme, cu povești memorabile în spate:

Cadouri pentru nunta de aur

Când o căsătorie a ajuns deja la frumoasa vârstă de 50 de ani, e timpul ca cei doi norocoși să-și serbeze nunta de aur. De obicei, această nuntă se celebrează cu prietenii apropiați sau doar cu familia.

Dacă ești printre invitați, un cadou special poate fi un obiect decorativ care știi că se potrivește în una din colecțiile adunate de cei doi însurăței de-a lungul anilor. Machetele, reproducerile și miniaturile vor fi bine primite, la fel și busolele vintage și lupele.

Când cuplul longeviv iubește literatura, o carte de colecție sau un suport de cărți îi va face fericiți. Și cum orice scriitor are nevoie de penița sa, cu siguranță vor aprecia și un set de scris retro.

Ce să nu faci cadou la o nuntă

Ca invitat, e important să știi că există câteva superstiții legate de darurile de nuntă, pe care ar trebui să le iei în calcul.

Fie că mirii sunt persoane superstițioase sau nu țin cont de credințele populare, nu e indicat să le dăruiești la nuntă cuțite sau foarfeci, deoarece reprezintă destrămarea căsniciei.

Nici oglinda nu e un dar bun, pentru că se poate sparge, iar asta semnifică ghinion pentru miri. De asemenea, mireasa nu trebuie să-i ofere mirelui cadou niciun fel de ceas, deoarece se spune că astfel zilele vieții lor de cuplu ar fi numărate.

 

Deci, te-ai decis ce cadou de nuntă vei oferi?

Pentru și mai multe idei deosebite, inspiră-te din toate cadourile originale de nuntă din gama MyMan!