tablou-africa
tablou-africa

Tablouri unicat Africa

Tablou original Africa

TAF001XXL_
300,00 RON
cu TVA
VANDUT !

Cantitate

Ai nevoie de ajutor? Suna la 0721.467.770.

 • Livrare in 24h (pentru produsele din stoc)
 • Transport gratuit pentru comenzi peste 200 RON
 • Unicat in Romania ! Aceste picturi africane numite batiks, sunt opera unor artiști iscusiti din Mozambic. Fiecare panza este o creație unica si originala.

  Cu totul atipic reprezentata scoala in acest tablou, insa viu colorata doar cu ajutorul a catorva elemente: tabla de scris, 3 eleve stinghere si soarele de pe cer. In multe zone din Africa, pentru ca este prea cald in scoala in timpul verii, orele se tin afara, la umbra copacilor.  

  Pentru a obtine aceasta frumoasa creatie, artistii investesc destul de mult timp pentru a aplica tehnica numita "batik", care nu este nici pe departe facila.

  Tablourile sunt produse prin perierea de ceara topita pe o bucata de panza. Dupa ce materialul prinde consistenta si se intareste, artistii aplica pe panza mai multe straturi de vopsea. Apoi se deseneaza siluetele si se incarca cu aceste culori vibrante, specifice vietii atat de colorate din Africa. 

  Fiecare scena surprinsa in aceste tablouri, reprezinta franturi din viata cotidiana africana. In unele sunt surprinse femei care cara pe cap mancarea, copiii in spate sau scene in care prepara mancarea sau imaginea copiilor la scoala. In altele sunt scene in care barbatii muncesc campul sau scene in care danseaza. 

  Alura siluetelor este surprinsa foarte bine, pentru ca femeile africane au un stil de mers aparte. Datorita formelor trupului specific african si a fustelor traditionale colorate pe care le poarta, formele lor par si in realitate mereu unduite, asa cum sunt pictate si in aceste frumoase creatii.

  Rama este din lemn vopsit, iar inramarea s-a facut cu mare atentie la detalii, tabloul fiind si pe spate lucrat frumos si inchis etans cu banda de sigilare, care impiedica deteriorarea lucrarii prin blocarea actiunii factorilor externi (umiditate, praf). Tabloul are sistem de prindere cu agatatoare metalica.

  Pentru a se pastra calitatea panzei in timp, este de preferat ca tabloul sa fie ferit de actiunea directa a razelor soarelui. De asemenea, pentru ca panza nu este acoperita cu sticla, se recomanda ca eventualele depuneri de praf de pe panza sa fie indepartate cu o perie moale. 

  Dimensiuni: 64 cm x 23 cm(cu tot cu rama), 1,5 cm grosimea ramei.


  Reviews

  Momentan, nu exista review-uri pentru acest produs

  Fii primul care scrie un review !

  S-ar putea sa-ti placa